Pardubice uhrály už dvanáctou výhru, Kladno si proti Olomouci zastřílelo a není poslední

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pardubice uhrály už dvanáctou výhru, Kladno si proti Olomouci zastřílelo a není poslední
Aktualizováno
Skrumáž před brankou Aleše Stezky.
Skrumáž před brankou Aleše Stezky.
Profimedia
Vedoucí Pardubice ve 22. kole extraligy přidaly na ledě nevyrovnaných Karlových Varů po výsledku 2:1 dvanáctý triumf v řadě. Rytíři Kladno dominovali v Olomouci a berou body za výsledek 5:2. Hokejisté Českých Budějovic se Vítkovicemi v produktivitě zahanbit nenechali, po přestřelce ale s favoritem prohráli 3:4. Litvínov byl blízko výhře, zápas rozhodl až gól třineckého Martina Růžičky (36) na 2:1 v prodloužení. Kometa padla potřetí za sebou, tentokrát 1:3 s Mladou Boleslaví. Náladu si zvedla Plzeň, která rozstřílela Hradec Králové 4:1. Sparta pokořila Liberec 3:1.

Karlovy Vary – Pardubice 1:3

Hráči Pardubic vyhráli na ledě Karlových Varů 3:1 a dvanáctým vítězstvím v řadě vyrovnali klubový rekord. Dvěma asistencemi se na tom podílel útočník Lukáš Radil. Dynamo tak Západočechům oplatilo porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně. Zápas byl speciální pro trenéra Východočechů Radima Rulíka, v dresu domácích totiž nastoupil jeho syn Adam.

Detail utkání Karlovy Vary – Pardubice

Vítkovice – České Budějovice 4:3

Hokejisté Vítkovic zvítězili nad Českými Budějovicemi 4:3. O desáté domácí výhře Ostravanů v sezoně v jedenáctém utkání rozhodl ve 48. minutě obránce Petr Gewiese. Jihočeši potřetí za sebou bodově vyšli naprázdno.

Detail utkání Vítkovice – České Budějovice

Litvínov – Třinec 1:2

Třinečtí hokejisté porazili Litvínov 2:1 v prodloužení a svého soupeře zdolali pošesté v řadě. Oceláři vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů a upevnili si čtvrté místo. Gólem a nahrávkou se na tom v přesilovkách podíleli útočníci Martin Růžička a Tomáš Marcinko, který po 31 vteřinách rozhodl prodloužení. Verva doma prohrála po čtyřech výhrách a zůstala dvanáctá.

Detail utkání Litvínov – Třinec

Kladno – Olomouc 5:2

Hokejisté Kladna zdolali doma třetí Olomouc 5:2 a posunuli se z posledního na 13. místo před České Budějovice. Rytíři bodovali v pátém z posledních šesti utkání a potřetí z toho vyhráli. Po dvou gólech dali Jakub Klepiš a Adam Kubík, tři body za gól a dvě asistence si připsal Adam Brodecki.

Detail utkání Kladno – Olomouc

Kometa Brno – Mladá Boleslav 1:2

Mladá Boleslav vyhrála na ledě Brna 3:1 a z plného bodového zisku se radovala po deseti kolech. Na vedoucí gól brněnského Kima Strömberga z úvodu utkání odpověděli Martin Beránek, Pavel Kousal a do prázdné branky Ondřej Najman. Kometa prohrála potřetí za sebou, v tabulce zůstává pátá, hosté poskočili na šestou příčku.

Detail utkání Kometa Brno – Mladá Boleslav

Hradec Králové – Plzeň 1:4

Hokejisté Hradce Králové padli doma s Plzní 1:4 a nenavázali tak na úterní úspěch, kdy postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Západočeši zabrali po třech porážkách, jejich triumf řídil třemi asistencemi útočník Petr Kodýtek. Plzeň se tak v tabulce posunula na sedmé místo, o skóre před Hradec Králové.

Detail utkání Hradec Králové – Plzeň

Sparta Praha – Liberec 3:1

Hokejisté Sparty si poradili s Libercem 3:1. Pražané vyhráli od nástupu kouče Miloslava Hořavy, jenž měl dnes poprvé vedle sebe v roli rovnocenného kolegy Švéda Hanse Wallsona, i druhý zápas. Vítězný gól dal ve 35. minutě útočník Michal Řepík, jenž zvyšoval v početní výhodě na 2:0. Bílí Tygři nebodovali potřetí za poslední čtyři vystoupení.

Detail utkání Sparta – Liberec