Kvitová je v Indian Wells v osmifinále, postoupily také Plíšková s Krejčíkovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kvitová je v Indian Wells v osmifinále, postoupily také Plíšková s Krejčíkovou

Aktualizováno
Kvitová si poradila s Ostapenkovou.
Kvitová si poradila s Ostapenkovou.Profimedia
Do osmifinále turnaje WTA 1000 v Indian Wells postoupily už tři české tenistky. Dvojnásobná semifinalistka Karolína Plíšková (30) si ve třetím kole poradila se světovou jedenáctkou Veronikou Kuděrmetovovou 6:1, 7:5. Petra Kvitová (33) se proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové poprvé v kariéře oklepala z kanára a Barbora Krejčíková (27) zdolala Číňanku Xinyu Wang. Neuspěla pouze Linda Nosková (18), jenž nestačila na Cori Gauffovou 4:6, 3:6.

Plíšková porazila další Rusku

Plíšková před dvěma týdny v Dubaji vyhrála tři zápasy, ale ke čtvrtfinále proti světové jedničce Ize Šwiatekové kvůli nemoci nenastoupila. Turnaj v Indian Wells ovšem stihla a po pomalejším rozjedu se dostává do laufu.

Po úvodním obratu proti Anně Kalinské si poradila i s další ruskou soupeřkou Veronikou Kuděrmetovovou. Světovou jedenáctku přehrála 6:1, 7:5 a po dvou porážkách ze sezony 2020 vyrovnala vzájemnou bilanci na 2:2.

Sestřih zápasu Plíšková –⁠ Kuděrmetovová
Livesport CZ

Rodačka z Loun po 26 minutách hry získala první set, když jediný game ztratila při svém podání. Ve druhé sadě neudržela servis podruhé v osmé hře a prohrávala 3:5, třetí dějství ale ziskem čtyř gamů v řadě odmítla.

Sedmnáctá hráčka světa Plíšková v Indian Wells startuje podeváté v kariéře a pošesté nechybí v osmifinále. jejím maximem jsou semifinále z let 2016 a 2017. O postup mezi šestnáctku nejlepších se utká se světovou sedmičkou Mariou Sakkariovou, kterou smetla před dvěma týdny v Dubaji.

Přehled zápasu Plíšková – Kuděmetovová 6:1, 7:5

Kvitová se oklepala z kanára

Petra Kvitová vyhrála teprve třetí z 25 zápasů, v němž dostala kanára. Dokázala to poprvé od roku 2013 a poprvé poté, co neuhrála ani game v úvodním setu.

Ale proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové odpověděla stejnou "mincí" a dokonce ziskem deseti her v řadě. Divoký průběh tím neskončil, neboť česká tenistka ve třetí sadě ztratila vedení 4:0, ale další zvrat nedopustila. Zvítězila 0:6, 6:0, 6:4 a vzájemnou bilanci dvou grandslamových šampionek upravila na 6-4.

Sestřih zápasu Kvitová – Ostapenková.
Livesport

Kvitová v Indian Wells vyhrála dva zápasy po sobě poprvé po sedmi lety. O čtvrtfinále a vyrovnání svého maxima z let 2013 a 2016 se utká s domácí světovou trojkou Jessicou Pegulaovou, kterou porazila na začátku sezony v United Cupu.

Přehled zápasu Kvitová – Ostapenková 0:6,6:0,6:4

Krejčíková si připsala osmou výhru v řadě

Barbora Krejčíková před dvěma týdny v Dubaji našla skvělou formu. Jako teprve pátá hráčka v historii porazila všechny tři členky TOP 3 na jednom turnaji a po triumfu na Roland Garros 2021 získala svůj druhý nejcennější titul ve dvouhře.

A na vítězné vlně se světová šestnáctka veze i na dalším podniku WTA 1000 v Indian Wells. Ve třetím kole proti Xinyu Wang sice za stavu 6:2 a 6:5 nevyužila tři mečboly a musela do třetího setu, ale roli favoritky nakonec přeci jen potvrdila. Číňanku porazila 6:2, 6:7, 6:2 a svou neporazitelnost protáhla na osm utkání.

Sestřih zápasu Krejčíková – Wangová.
Livesport

Krejčíková hraje hlavní soutěž dvouhry v Indian Wells teprve podruhé v kariéře a stejně jako při premiéře v roce 2021 postoupila do osmifinále. O překonání svého tehdejšího maxima se utká se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou, které před dvěma týdny v Dubaji připravila jedinou letošní porážku.

Přehled zápasu Krejčíková – Wangová 6:2,6:7,6:2

Nosková nestačila na světovou šestku

Z českého čtyřlístku v neděli neuspěla pouze Linda Nosková. Češka si při premiéře na podniku WTA 1000 připsala dvě výhry a nestačila až na domácí světovou šestku Cori Gauffovou. Jen o pár měsíců starší Američance nedokázala ani jednou sebrat podání a prohrála 4:6, 3:6.

Přehled zápasu Gauffová – Nosková 6:4,6:3

Sestřih zápasu Gauffová – Nosková
Livesport

Trio Plíšková, Kvitová a Krejčíková mohou v osmifinále doplnit ještě další dvě Češky. V pondělí budou o postup mezi šestnáct nejlepších usilovat ještě Markéta Vondroušová proti Tunisance Ons Džabúrové a Karolína Muchová proti Italce Martině Trevisanové.