Kvitová si na turnaji v Dauhá připsala jednoznačnou výhru, Plíšková hladce vypadla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kvitová si na turnaji v Dauhá připsala jednoznačnou výhru, Plíšková hladce vypadla
Aktualizováno
Kvitová začala hladkou výhrou nad světovou dvaadvacítkou Shuai Zhang.
Kvitová začala hladkou výhrou nad světovou dvaadvacítkou Shuai Zhang.Profimedia
Petra Kvitová (32) má za sebou úspěšný vstup do silně obsazeného podniku v katarském Dauhá, kde hrála při třech z posledních čtyř startů finále. Dvojnásobná šampionka začala hladkou výhrou nad světovou dvaadvacítkou Shuai Zhang (34) 7:5, 6:2 a zahraje si už o sedmé čtvrtfinále v tomto dějišti. Karolína Plíšková (30) naopak po postupu z kvalifikace končí, vypadla 1:6, 2:6 s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (28).

Petra Kvitová našla první letošní přemožitelku až v pátém zápase ve čtvrtfinále v Adelaide a do oblíbeného Dauhá dorazila po zklamání v podobě porážky ve druhém kole Australian Open s Anhelinou Kalininovou. V katarské metropoli úspěšně zahájila i svůj celkově devátý start, tři z posledních čtyř návštěv tohoto dějiště přetavila ve finále a v letech 2018 a 2021 tady triumfovala.

Do letošního velmi silně obsazeného ročníku (coby světová třináctka se nevešla mezi nasazené) vstoupila výhrou 7:5, 6:2 nad světovou dvaadvacítkou Shuai Zhang, se kterou si poradila už potřetí v řadě.

Sestřih zápasu Kvitová – Zhangová
Livesport

Favorizovaná Češka byla v podstatě od začátku zápasu jasně lepší. V úvodním gamu však nevyužila čtyři brejkboly (tři v řadě) a pak nepotvrdila brejk na 3:2. Od stavu 4:5 ovšem na kurtu dominovala a o dva roky starší Číňance dovolila ve zbytku utkání, v němž si vypracovala skoro trojnásobek brejkbolů, už jen jednou uhájit servis.

O své již sedmé čtvrtfinále na tomto podniku, který si každoročně střídá status WTA 500 a WTA 1000 s Dubají, zabojuje proti Cori Gauffové. S americkou teenagerkou a turnajovou čtyřkou změří síly poprvé.

Přehled zápasu Kvitová – Zhangová 7:5, 6:2

Plíšková vypadla za 54 minut

Plíšková letos pokračuje v předvádění nekonzistentních výkonů. V Dauhá po úspěšně absolvované tříkolové kvalifikaci nezvládla čtvrtý zápas během čtyř dní. S Alexandrovovou prohrála za 52 minut hry 1:6, 2:6.

Šampionka z roku 2017 sice začala nadějně a hned v první hře zaznamenala brejk, jenže ho nepotvrdila a prohrála šest her v řadě. Ve druhé sadě se držela jen do stavu 2:1, pak už neuhrála ani game a s osm let mladší sousedkou ze světového žebříčku utrpěla debakl ve druhém střetnutí po sobě.

Z kvarteta českých nadějí prošla úvodním kolem kromě Kvitové už jen Karolína Muchová, která si včera poradila s Italkou Martinou Trevisanovou. Alexandrovová se ve 2. kole utká s Řekyní Mariou Sakkariovou.

Přehled zápasu Alexandrovová – Plíšková 1:6, 2:6