Skvělá Muchová v Dauhá porazila Trevisanovou, Plíšková úspěšně prošla kvalifikací

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Skvělá Muchová v Dauhá porazila Trevisanovou, Plíšková úspěšně prošla kvalifikací

Karolína Muchová byla s Italkou Trevisanovou hotová za 79 minut.
Karolína Muchová byla s Italkou Trevisanovou hotová za 79 minut.Profimedia
Karolína Muchová (26) si v úvodním kole podniku WTA 500 v Dauhá bez ztráty podání poradila s antukovou specialistkou Martinou Trevisanovou a zahraje si o své třetí čtvrtfinále po zdravotní pauze. V úvodním kole se naopak rozloučila Barbora Krejčíková (27), která po tříhodinové bitvě prohrála s Veronikou Kuděrmětovovou. Osmé nasazené Rusce podlehla 4:6, 6:3, 6:7. České řady v hlavní soutěži rozšířila Karolína Plíšková (30), finále kvalifikace naopak nezvládla Marie Bouzková (24).

Karolína Muchová se loni v březnu vrátila po několikaměsíční pauze zaviněné zraněním břišního svalu, stále se však nedokázala dostat zpět do elitní stovky žebříčku a nejdál se podívala do čtvrtfinále loni v tallinnské hale a letos v lednu v novozélandském Aucklandu.

Své maximum po zdravotní přestávce může vyrovnat v Dauhá, kde si před čtyřmi lety zahrála své premiérové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Češka startující na chráněný žebříček si na úvod poradila snadno 6:2, 6:2 s Martinou Trevisanovou.

Sestřih zápasu Muchová – Trevisanová
Livesport

Bývalá světová devatenáctka a nyní až 123. žena pořadí odvrátila oba brejkboly, na podání ztratila jen 12 fiftýnů a soupeřku v obou setech dvakrát brejkla. Na postup přes italskou antukovou specialistku potřebovala jen hodinu a 19 minut a v dalším kole vyzve světovou pětku Caroline Garciaovou

Přehled zápasu Muchová - Trevisanová 6:2,6:2

Krejčíková nestačila na Kuděrmětovovou

Krejčíková po ztrátě prvního setu dokázala vyrovnat, ve třetí sadě pak zlikvidovala manko 1:4 a vynutila si tie-break. V něm už ale další obrat nepředvedla a s Kuděrmětovovou ve třetím vzájemném zápase podruhé podlehla.

Sestřih zápasu Krejčíková – Kuděmětovová
Livesport

Přehled zápasu Krejčíková – Kuděmětovová 4:6, 6:3, 6:7

Do hlavní fáze turnaje prošla i Plíšková

Podnik WTA 500 v Dauhá bude mít nakonec čtyřnásobné české zastoupení v hlavní soutěži. Karolína Plíšková letos absolvuje své první kvalifikační boje od srpna 2014 a po Adelaide uspěla rodačka z Loun i v katarské metropoli.

Aktuálně 19. hráčka světa, která v době přihlášek figurovala níže a přímo do hlavního losu se nedostala, prošla tříkolovým sítem až na úvodní ztracený set suverénně. Čtvrtfinalistka nedávného Australian Open postupně přehrála Anu Bogdanovou, Harriet Dartovou a dnes 6:2, 7:5 Kanaďanku Leylah Fernandezovou.

Zatímco v úvodním dějství zlikvidovala jedinou brejkbolovou hrozbu a sama obě své šance využila, ve druhé sadě musela o svůj servis hned několikrát zabojovat. Navíc nepotvrdila brejk na 4:3 a podávala na udržení se v setu. Od stavu 4:5 měla ovšem opět jasně navrch a souboj grandslamových finalistek dotáhla do vítězného konce.

Šampionka tohoto podniku z roku 2017 se soupeřku pro první kolo dozví po skončení kvalifikace.

Přehled zápasu Plíšková - Fernandezová 6:2,7:5

Bouzková neprošla kvalifikací

České řady mohla rozšířit ještě Marie Bouzková. Po životní loňské sezoně korunované ziskem premiérového titulu však pokračuje v letošním trápení. Do finále kvalifikace sice postoupila po dvou suverénních výhrách, nicméně dnes nestačila jasně 5:7, 1:6 na Rebeccu Marinovou.

Úřadující vítězka Livesport Prague Open nedovolila Kanaďance dopodávat úvodní dějství, v 11. hře ale neproměnila dva brejkboly a Marinová v té následující využila svůj pátý setbol. Ve druhém setu tahala česká tenistka od začátku za kratší konec a uhrála jen jeden game.

Přehled zápasu Bouzková - Marinová 5:7,1:6