Tennis Tracker: Nadal se v příštích týdnech nepředstaví v Dauhá ani Dubaji

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Nadal se v příštích týdnech nepředstaví v Dauhá ani Dubaji
Nadal se nejspíše na kurty vrátí až na březnových Masters v Indian Wells a Miami.
Nadal se nejspíše na kurty vrátí až na březnových Masters v Indian Wells a Miami.Reuters
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 14. února?
Moment dne ATP z utkání Sonego – Auger-Aliassime
Livesport
Moment dne WTA v podání Sakkariové a Čeng Čchin-wen
Livesport

21:29 – Hlavní hvězda rotterdamského turnaje Stefanos Tsitsipas porazil v 1. kole finského tenistu Emila Ruusuvuoriho 7:5, 6:1. Světová trojka tak postupuje dál.

Sestřih utkání Tsitsipas – Ruusuvuori
Livesport

19:07 – Pátá nasazená na turnaji v Dauhá řecká tenistka Maria Sakkariová porazila v 1. kole čínskou tenistku Čeng Čchin-wen 6:2, 3:6, 6:3 a postupuje.

Sestřih utkání Sakkariová – Čeng Čhin-wen
Livesport

18:45Paula Badosaová před měsícem v Adelaide porazila Beatriz Haddadovou Maiaovou a postoupila do semifinále, následně ale z turnaje kvůli svalovému zranění odstoupila a přišla i o následné Australian Open. Dnes v Dauhá se španělská tenistka na kurty vrátila a znovu narazila na Brazilku, tentokrát ale Jihoameričance podlehla 6:7, 3:6 a v pátém letošním zápase utrpěla první porážku.

18:10 – Félix Auger-Aliassime na halovém turnaji v Rotterdamu přehrál 6:2, 6:3 Itala Lorenza Sonegu a úspěšně vykročil za obhajobou svého prvního titulu na okruhu ATP. Ve druhém kole se třetí nasazený Kanaďan utká s Francouzem Barrérem

Sestřih zápasu Sonego – Auger-Aliassime
Livesport

15:20 – Lotyšská tenistka Jelena Ostapenková ve dvou setech (7:5, 6:2) porazila Američanku Keysovou a potvrdila tak výborný vstup do sezony. V dalším kole narazí čtrnáctá hráčka světa na nasazenou dvojku – Jessicu Pegulaovou.

Sestřih zápasu Keysová – Ostapenková
Livesport

15:20 – "Na tento kurt mám opravdu krásné vzpomínky, prostě tu hraji ráda. Dnes to byl opravdu těžký zápas. (Keysová) je skvělá hráčka a na začátku zápasu podávala opravdu dobře, ale já jsem bojovala a na konci našla svou hru a hrála o něco lépe," prohlásila v pozápasovém rozhovoru Ostapenková.

Rozhovor s Jelenou Ostapenkovou, české titulky najdete v nastavení.
Livesport

14:30Hubert Hurkacz až na čtvrtý pokus našel recept na Roberta Bautistu. Španělského veterána zdolal po více než třech hodinách a setech 7:5, 6:7(7), 7:6(4) v prvním kole halové akce v Rotterdamu, ačkoli v tie-breaku druhé sady nevyužil tři mečboly v řadě a nedopodával rozhodující dějství. Na první letošní čtvrtfinále bude desátý hráč světa útočit proti Grigorovi Dimitrovovi.

Sestřih zápasu Hurkacz – Bautista
Livesport

14:20Rafael Nadal dohrával utkání druhého kola na Australian Open se zraněním levé kyčle a stále není fit, v příštích týdnech se nepředstaví v Dauhá ani Dubaji. Šestatřicetiletý Španěl, jenž má za sebou nejhorší vstup do sezony v kariéře, se tak nejspíše na kurty nejdříve vrátí na březnových Masters v Indian Wells a Miami. Turnaje na Blízkém východě vynechá i Marin Čilič.

13:40Petra Kvitová má za sebou úspěšný vstup do silně obsazeného podniku v katarském Dauhá, kde hrála při třech z posledních čtyř startů finále. Dvojnásobná šampionka začala výhrou 7:5, 6:2 nad světovou dvaadvacítkou Shuai Zhang. O už sedmé čtvrtfinále v tomto dějišti se česká jednička utká s nasazenou čtyřkou Cori Gauffovou. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Kvitová – Zhangová
Livesport

12:45Dominic Thiem vybojoval na US Open 2020 svůj jediný dosavadní grandslamový titul a svěřil se, že si po triumfu v New Yorku prošel syndromem vyhoření. K tomu se přidalo vážné zranění zápěstí, které léčil skoro rok. Devětadvacetiletý Rakušan se od loňského března marně snaží o návrat mezi elitu, v nějž ale stále věří. "Pořád to v sobě mám, kdyby ne, tak už nehraju." Více informací najdete v článku.

12:40 – Tomáš Macháč se poprvé v letošní sezoně do druhého kola dostal až na svém čtvrtém turnaji. Český tenista začal na challengeru v Bahrajnu vítězstvím 6:2, 2:6, 6:2 nad hráčem třetí stovky Alessandrem Giannessim. Dalším soupeřem nasazené šestky bude lepší z duelu Sinclair - Arnaboldi.

11:05Petr Nouza si v prvním kole challengeru v Čennaí vyšlápl 6:4, 7:5 na nasazenou pětku Lucu Nardiho, proti talentovanému italskému teenagerovi zaregistroval svůj premiérový skalp TOP 200 a úspěšně navázal na zvládnutou kvalifikaci. Na své první čtvrtfinále na challengerech bude čtyřiadvacetiletý Čech útočit proti Maxovi Purcellovi.

11:00Dalibor Svrčina vstoupil do challengeru v indickém Čennaí hladkou výhrou 6:2, 6:3 nad ruským kvalifikantem Alibekem Kachmazovem a připsal si svou první výhru od senzačního tažení z kvalifikace do druhého kola Australian Open. O první letošní čtvrtfinále se dvacetiletý Čech utká s Jasutakou Učijamou.

09:50 – Ve dvou z posledních tří ročníků ABN Amro Open v Rotterdamu prohrál nejlepší nasazený hráč už v úvodním kole. Daniil Medveděv prohrál jako nejlepší nasazený v letech 2020 i 2021. Dnes jako turnajová jednička vstoupí do turnaje Stefanos Tsitsipas, podaří se mu první kolo zvládnout?

09:40Jaume Munar na antukovém turnaji ATP 250 v Buenos Aires porazil 6:4, 7:5 domácího Guidu Pellu, oplati mu čtyři roky starou porážku ze čtvrtfinále a na čtvrtý pokus si připsal první letošní výhru.

09:35 – Druhý hráč světa Carlos Alcaraz ze Španělska na antuce v Buenos Aires absolvuje svůj odložený vstup do sezony zápasem proti Laslu Djeremu. Srbský tenista si v prvním kole poradil 6:4, 6:4 s bývalým italským finalistou Fabiem Fogninim. Více informací najdete v článku.

06:30 – Švýcarský tenista Stan Wawrinka znovu po měsíci porazil Alexandera Bublika a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2. Dnes na halovém turnaji ATP 500 v Rotterdamu švýcarský šampion z roku 2015 zvítězil 7:6, 6:4 a Kazachovi, s nímž si v Nizozemsku zahraje ještě poprvé společný debl, připravil osmou porážku v osmém letošním zápase. Více informací najdete v článku.