Lazio bojující o LM remizovalo ve Veroně. Body si rozdělily i Monza se Sampdorií

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio bojující o LM remizovalo ve Veroně. Body si rozdělily i Monza se Sampdorií

Momentka z remízového utkání mezi Veronou a⁠ Laziem.
Momentka z remízového utkání mezi Veronou a⁠ Laziem. AFP
Hráči římského Lazia remizovali ve 21. kole Serie A na půdě Verony 1:1. Poté, co ve 45. minutě skóroval Pedro (35), se prosadil při svém prvním startu v základní sestavě domácích Cyril Ngonge (22). Pro Belgičana to byla premiérová trefa po zimním přestupu z Groningenu. Římané kvůli ztrátě nepřeskočili v tabulce svého městského rivala a od páté Atalanty se odpoutali pouze o jeden bod. Remízou skončil i zápas Monzy se Sampdorií, v nastavení z penalty o ní rozhodl Matteo Pessina (24).

Verona – Lazio 1:1

Na první velkou příležitost čekali diváci dlouho, neboť oba týmy předváděly spíše nepřesné přihrávky. Vzrušení pro fanoušky domácích přinesla až 19. minuta, kdy střelu z velké dálky dorážel Josh Doig. Mladík se však velké šance zalekl a prázdnou bránu přestřelil. Následně dokázal Fabio Depaoli projít pěkný kus hřiště s míčem na kopačkách, dostal se až k zakončení, ale těsně minul levou tyč.

Tyto příležitosti domácích znamenaly budíček pro Orly. Zkušený Ciro Immobile se ocitl sám před gólmanem Verony, jenže nedokázal předvést svůj um. Útočník Biancocelesti totiž vůbec netrefil bránu. Bezgólovou remízu na konci první půle odmítl Pedro, který nádherně vypálil z otočky. Španělský veterán nedal brankáři šanci a dokonale trefil levou šibenici.

Statistiky zápasu Verona –⁠ Lazio
Statistiky zápasu Verona –⁠ LazioOpta by Stats Perform

Vedení hostům dlouho nevydrželo, protože na začátku druhého poločasu vyrovnal hlavou po dobře rozehraném přímém kopu Ngonge. O minutu později mohl vývoj utkání ve prospěch Mastini otočit Darko Lazovič, jenž razantní střelou orazítkoval pravou tyč. Po dravém nástupu Verony aktivita obou celků opadla.

Náznaku šance se v 74. minutě dočkali příznivci Scaligeri, když Mattia Zaccagni po kličce vyslal před bránu střílenou přihrávku. Žádný ze spoluhráčů italského křídelníka však neměl nárok na míč dosáhnout. Lazio hrálo velmi laxně, což vedlo k tomu, že se domácí v roli outsidera hnali i ke konci utkání vpřed. Gólovou akci se jim ale vytvořit nepodařilo.

Monza – Sampdoria 2:2

Jako první vystrčil růžky Gianluca Caprari, jenž nebezpečně pálil už v šesté minutě. Míč se k němu šťastně odrazil, ale italský útočník ho poslal jen vedle levé tyče. Byli to tedy janovští fanoušci, kteří se radovali první. Šikovně se dokázal uvolnit Manolo Gabbiadini, když si nejprve dobře zpracoval balon a následně tvrdou ránou propálil brankáře.

Důraz ve vápně ukázal po půlhodině hry i Andrea Petagna, jenž vyrovnal dělovkou z úhlu. Poločas zakončil Pessina střelou z dálky, gólmanovi však stačilo pouze přihlížet, neboť s projektilem italského reprezentanta si poradila jeho obrana.

Statistiky zápasu Monza –⁠ Sampdoria
Statistiky zápasu Monza –⁠ SampdoriaOpta by Stats Perform

Tým z Janova se mohl i na začátku druhého poločasu ujmout vedení, když si Tommaso Augello našel míč ve vápně a pohotově vypálil. Rána prosvištěla jen těsně vedle pravé tyče. Byli to přesto opět hosté, kteří udeřili. Hlavičku Mehdiho Lérise nejprve vyrazil gólman před sebe, čímž nabíhajícímu Gabbiadinimu nedělalo problém vrátit Blucerchiati vedení.

Zvrátit výsledek se před koncem utkání pokusil ještě Petagna. Druhý zásah ale nezaznamenal, protože mu střela nevyšla a brankář neměl problém zakročit. Domácí se přece jen dočkali vyrovnání, když těsně před závěrečným hvizdem dokázal Pessina chladnokrevně proměnit pokutový kop.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport