Lewandowski na MS v Kataru podpoří Ukrajinu, bude nosit Ševčenkovu pásku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lewandowski na MS v Kataru podpoří Ukrajinu, bude nosit Ševčenkovu pásku

Lewandowski chce na MS symbolicky podpořit ukrajinský lid.
Lewandowski chce na MS symbolicky podpořit ukrajinský lid.Reuters
Polský kapitán Robert Lewandowski (34) slíbil, že na mistrovství světa v Kataru bude na svém rukávu nosit ukrajinské barvy, aby vyjádřil solidaritu s válkou zničenou zemí poté, co dostal od Andrije Ševčenka (45) speciální modrožlutou pásku.

Útočník Barcelony se na varšavském národním stadionu setkal s bývalým ukrajinským kapitánem a trenérem Ševčenkem, aby převzal pásku, kterou bude v Kataru symbolicky reprezentovat Ukrajinu, jež se na turnaj nekvalifikovala.

Jedná se o reakci na únorový vstup ruské armády na Ukrajinu v rámci tzv. "speciální vojenské operace", kterou Moskva nazývá "odzbrojením" Kyjeva, jeho očištěním od "nacionalistů" a zastavením expanze NATO.

"Na mistrovství světa v Kataru budu hrát v barvách Ukrajiny," řekl Lewandowski.

"Na listopadovém mistrovství světa budu nosit Ševčenkovu pásku jako připomínku toho, že lid Ukrajiny není sám a zůstává v našich myšlenkách. Být tady s Andrijem pro mě hodně znamená," dodal polský reprezentant.

Bývalý útočník Chelsea a AC Milán Ševčenko, který za Ukrajinu nastoupil 111krát a vstřelil 48 gólů a před působením v zahraničí reprezentoval Dynamo Kyjev, shromažďuje finanční prostředky na obnovu své země po invazi.

"Chci Lewandowskému poděkovat za tento akt solidarity a za veškerou jeho práci ve prospěch mé země," řekl Ševčenko.