Lídr znovu úřadoval, Neapol vyhrála v Sassuolu a v čele má luxusní bodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lídr znovu úřadoval, Neapol vyhrála v Sassuolu a v čele má luxusní bodový náskok

Victor Osimhen už dal v sezoně 18 gólů.
Victor Osimhen už dal v sezoně 18 gólů.AFP
Hráči Neapole vyhráli ve 23. kole Serie A na hřišti Sassuola 2:0. Skvělý začátek zajistil dominantnímu lídrovi soutěže ve 12. minutě letní 10milionový nákup Chviča Kvaracchelija (22), jenž po samostatném úniku rozvlnil síť domácí branky. Na technického křídelníka navázal o 21 minut později, jak už bývá zvykem, Victor Osimhen (24). Hosté tak výhrou odstartovali soutěžní víkend, během kterého hráči Serie A nastupují s červenou šmouhou na tváři symbolizující podporu ženám, které se staly oběťmi domácího násilí.

Ohromnou individuální kvalitu ukázala už ve 12. minutě kometa letošní sezony Kvaracchelija, který prošel půl hřiště, následně skvěle zakončil k tyči a poslal Neapol do vedení. Poté však mohlo být skóre opět vyrovnané, jenže po pokusu Armanda Laurientého zazvonila branková konstrukce.

Ve 27. minutě se skvěle uvolnil Osimhen, který však střelou slabší levačkou trefil tyč. Napodruhé se ale vytáhlý rychlík nemýlil. Po náročném souboji se dvěma obránci skvěle vyhodnotil situaci a z téměř nulového úhlu překvapil zkušeného brankáře domácích, díky čemuž zaznamenal už 18. ligový zásah v ročníku.

Utkání Sassuolo – Neapol 0:2

Nigerijský bombarďák mohl svůj gólový účet ještě vylepšit, ale v souboji jeden na jednoho s Andreou Consiglim tutovku trestuhodně zahodil. Sassuolo se sice snažilo oživit svůj herní projev střídáním na postu hrotového útočníka, jenže tým z jižní části Itálie z míry nevyvedl.

Černozelení postupně vyrovnávali obraz hry a dokázali kombinovat na půli soupeře, častokrát se však uchýlili akorát k centru ze strany, který měl většinou stejného adresáta, jímž byl brankář družiny Luciana Spalettiho Alex Meret. Daleko od kontaktního gólu nebyl střídající Emil Konradsen Ceide, jehož rána zpoza pokutového území mířená na zadní tyč jen o chlup minula branku.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport

Neapol tak opět prokázala roli favorita a získala další tři body. Oba celky se vrátí zpět do akce 25. února. Partenopei svedou bitvu s Empoli, Neroverdi změří síly s Lecce.

Livesport hráč utkání: Chviča Kvaracchelija (Neapol)