PSG zvítězilo i bez Messiho. Lille ukončilo sérii Rennes, hit opanovalo Marseille

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG zvítězilo i bez Messiho. Lille ukončilo sérii Rennes, hit opanovalo Marseille

Aktualizováno
Danilo Pereira rozhodl o vítězství PSG na půdě Lorientu.
Danilo Pereira rozhodl o vítězství PSG na půdě Lorientu.AFP
Stále pětibodový náskok v čele Ligue 1 si drží PSG. Svěřenci trenéra Christophea Galtiera zvládli duel na půdě čtvrtého Lorientu a díky brance Danila Pereiry ze závěru utkání zvítězili 2:1. I bez zraněného Lionela Messiho tak zareagovali na sobotní výhru Lens. Lille doma ukončilo sérii pěti ligových vítězství Rennes, s nímž remizovalo 1:1. Olympique Marseille ve večerním hitu 14. kola porazil rivala z Lyonu 1:0.

Lorient – Paris SG 1:2

Fotbalisté PSG zvítězili i bez zraněného Lionela Messiho půdě Lorientu 2:1, a zvýšili tak svůj náskok v čele tabulky. O první trefu se postaral v úvodu Neymar, když potrestal velkou minelu domácího gólmana. Pro Brazilce to byla již 11. branka v letošním ročníku nejvyšší francouzské soutěže, čímž se dotáhl na svého spoluhráče Kyliana Mbappého na prvním místě tabulky střelců. Neymar si navíc na své konto připsal i asistenci na vítězný gól Danila Pereiry.

Clermont – Montpellier 1:1

Clermont doma remizoval s Montpellierem 1:1. V utkání se kopaly hned tři pokutové kopy, proměněný však byl jen ten z kopačky hostujícího Téji Savaniera, na druhé straně totiž možností z penaltového puntíku srovnat pohrdl mimo jiné Komnen Andrič. Chorvatská letní posila a aktuálně nejlepší ligový střelec domácích však své zahávání odčinil v 62. minutě, kdy se prosadil ze hry. 

Nice – Brest 1:0

Fotbalisté Nice zvítězili na vlastním hřišti 1:0 nad Brestem, na který tak vyzráli ve čtvrtém vzájemném střetnutí za sebou. O rozhodující gól se postaral ve druhém poločase domácí Gaëtan Laborde, jenž si připsal přesný zásah již ve třech po sobě jdoucích soutěžních duelech. Zkušený střelec tak pomohl k tomu, že celek z jihu Francie neprohrál už páté ligové klání v řadě. 

Remeš – Nantes 1:0

Remeš si na svém stadionu poradila s Nantes a zvítězila 1:0. K tříbodovému zisku jí pomohl hostující Nicolas Pallois, jenž se v 54. minutě nechal vyloučit. Dlouhou početní převahu využil až v závěru z pokutového kopu Folarin Balogun, čímž odvrátil čtvrtou bezbrankovou remízu svého celku z posledních pěti ligových utkání.

Toulouse – Monaco 0:2

Fotbalisté Monaka uspěli hřišti Toulouse 2:0, a připsali si tak třetí vítězství nad celkem z Okcitánie v řadě. Knížecí klub byl po celý zápas aktivnějším mužstvem, což zužitkoval krátce po návratu ze šaten rozhodujícím gólem Aleksandr Golovin, jenž třetí trefou dorovnal vlastní střeleckou bilanci z minulého ročníku. V dresu Monaka se navíc vůbec poprvé v kariéře prosadil ve dvou po sobě jdoucích ligových zápasech.

Lille – Rennes 1:1

Lille získalo na svém hřišti proti Rennes bod za remízu 1:1. Úvodní branku zaznamenal už v 16. minutě domácí stoper José Fonte, když využil nejistého zákroku Stevea Mandandy. Po změně stran ale zkušený gólman podržel svůj celek několika důležitými zákroky a střelecky jeho snažení doplnil z pokutového kopu Benjamin Bourigeaud. Francouz, který v každém z posledních pěti soutěžních zápasů zapsal asistenci, se v této sezoně trefil poprvé.

Marseille – Lyon 1:0

Šachovou partii na jihu Francie rozčísl ke konci prvního poločasu hlavičkou po rohovém kopu Samuel Gigot, čímž svému celku zajistil první triumf ve slavném utkání zvaném Choc des Olympiques po třech letech. Francouzský stoper se před nedávnem připomněl zbytečným vyloučením při porážce od PSG, druhou brankou v sezoně si tak značně udobřil náročné fanoušky. Jeho první trefa přinesla skalp Lille.

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Flashscore