Spanilá jízda Rennes pokračovala dalším vítězstvím. Lille přestřílelo Monako 4:3

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Spanilá jízda Rennes pokračovala dalším vítězstvím. Lille přestřílelo Monako 4:3
Aktualizováno
Hráči Rennes mají důvod k radosti, včetně pohárů vyhráli už pošesté v řadě.
Hráči Rennes mají důvod k radosti, včetně pohárů vyhráli už pošesté v řadě.AFP
I po 12. kole Ligue bude platit, že tabulce vévodí s náskokem obhájci titulu PSG. Pořadí na dalších příčkách se ale lehce promíchalo. Lorient klesl po remíze s Troyes na třetí místo a Rennes, které chytilo fantastickou fazonu, je po čtvrtém ligovém vítězství v řadě už na čtvrtém místě zajišťujícím postup do Evropské ligy.

Spanilá jízda Rennes neskončila ani ve 12. kole, když tým z Bretaně porazil Angers na jeho půdě 2:1. Dominanci hostů proměnil ve vítěznou branku až v nastaveném čase z penalty Lovro Majer, díky kterému tak hráči v bílých dresech zvítězili již v šestém soutěžním klání v řadě a v tabulce se posunuli do nejlepší čtyřky. Domácí naopak počtvrté za sebou padli a stále se nevymanili ze sestupového pásma.

Statistiky utkání Angers – Rennes

Clermont nenavázal na dobrý výkon proti Monaku a padl na vlastním hřišti s Brestem 1:3. O teprve druhou výhru hostů v aktuálním ligovém ročníku se zasloužil zejména Romain Del Castillo, jenž nejprve v 15. minutě otevřel skóre z pokutového kopu a po změně stran si připsal i dvě asistence. Brest zároveň oslavil od srpna první tříbodový zisk.

Statistiky utkání Clermont – Brest

Remeš v duelu tabulkových sousedů zvítězila na domácím hřišti nad Auxerre 2:1. Po brankách z prvního dějství utnul dlouhou hluchou pasáž až v 87. minutě Junja Ito. Hosté po porážce spadli do sestupových vod, kde se ocitli kvůli horšímu skóre. Naopak Remeš udělala po třech remízách v řadě radost domácímu publiku, před kterým vyhrála vůbec poprvé v letošní sezoně.

Statistiky utkání Remeš – Auxerre

Štrasburk remizoval na hřišti Toulouse 2:2. Pro domácí celek se utkání vyvíjelo podle těch nejlepších představ, když ještě po hodině hry vedl o dvě branky. Následně však snížil střídající Lebo Mothiba a o dělbě bodů rozhodl přesným zásahem z penalty Kévin Gameiro. Le Racing tak znovu nepodlehl svému okcitánskému soupeři, což se mu naposledy stalo v roce 2005.

Statistiky utkání Toulouse – Štrasburk

Hráči Troyes zaskočili favorita z Lorientu, se kterým na vlastním hřišti remizovali 2:2. Domácí byli hned dvakrát v zápase ve vedení, k čemuž jim pomohl i gól Ronyho Lopese. Hosté se však nevzdali a zásluhou Quentina Boisgarda vybojovali bod. Les Merlus tak alespoň udrželi šňůru neporazitelnosti, která trvá již osm klání. Troyes naopak mohlo těšit, že se svým sokem od roku 2016 stále neprohrálo.

Statistiky utkání Troyes – Lorient

Nantes remizovalo v Nice 1:1 a jeho čekání na ligovou výhru na tomto hřišti, které trvá od listopadu 2015, pokračuje. První gól dali k nevoli většiny fanoušků na tribunách hosté. Úspěšným střelcem se stal ve 49. minutě Ignatius Ganago, jenž se gesty omlouval celku, jehož barvy mezi lety 2017 a 2020 oblékal. Orli dokázali srovnat až v závěru, když v nastavení proměnil pokutový kop Nicolas Pépé.

Statistiky utkání Nice – Nantes

Lille v parádním závěrečném duelu 12. kola přestřílelo Monako 4:3 a ukončilo jeho více než půl roku trvající neporazitelnost na hřištích soupeřů. Zápas plný zvratů nabídl už v první půli dvě branky na obou stranách. Po návratu z kabin se jako první prosadili hosté, Dogy ale zareagovaly fantasticky a zvládly utkání otočit. Výrazný podíl měl na famózním vítězství dvougólový Rémy Cabella, střelcem rozhodujícího gólu se však nakonec stal Jonathan Bamba.

Statistiky utkání Lille – Monako

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Flashscore