Lille bylo svědkem střeleckých dostihů, o dva body Dogy připravil pistolník Lacazette

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lille bylo svědkem střeleckých dostihů, o dva body Dogy připravil pistolník Lacazette

Lyon dokázal díky dvěma gólům v poslední desetiminutovce vyrovnat na 3:3.
Lyon dokázal díky dvěma gólům v poslední desetiminutovce vyrovnat na 3:3.AFP
Lille remizovaliona domácí půdě ve 27. kole Ligue 1 s Lyonem 3:3. Hattrickem se blýskl Jonathan David (23), který se tak osamostatnil v čele tabulky střelců. Kanaďan dosáhl ještě jednoho zajímavého milníku, neboť se stal s 51 brankami nejlepším střelcem Les Dogues v novém miléniu. Hrdinou utkání se však nakonec stal i Alexandre Lacazette (31), který dvěma brankami v závěru vyrovnal skóre a zajistil družině Laurenta Blanca alespoň bod.

Lille – Lyon 3:3

Zpočátku tahali za delší konec fotbalisté v červených dresech, avšak o první pořádnou šanci se postaral Bradley Barcola, který nakonec této příležitosti nevyužil. Na druhé straně po rychlé kličce zakončoval Jonathan Bamba, ale střela mu vůbec nesedla a letěla pouze mimo branku.

Aktivnější byly po celou první polovinu Dogy, leč v moc zajímavých příležitostí to nevyústilo. Ani hráči Lyonu nějak neohromili výkonem své fanoušky. Kromě Barcolovy střely z úvodu totiž ani jednou nemířili mezi tři tyče.

Statistiky zápasu Lille –⁠ Lyon
Statistiky zápasu Lille –⁠ LyonOpta by Stats Perform

Po přestávce padl první gól. Postaral se o něj tradiční střelec v dresu Lille David, jenž namířil k pravé tyči. Krátce nato se mohl o navýšení postarat Gabriel Gudmundsson, ale střelu švédského krajního beka vytáhl brankář hostí. Seveřan byl aktivní i nadále a krátce po hodině hry vybojoval pokutový kop, který s přehledem proměnil opět David, díky čemuž se s 51 brankami stal nejlepším střelcem klubu ve 21. století.

Lyon se ovšem brzy dostal do hry, kontaktní branku vstřelil Barcola. V 79. minutě zahrávali domácí od bílého puntíku znovu a David hattrick neodmítl. Závěr zápasu však o čtyři minuty později zdramatizoval navrátilec po zranění Lacazette, který se trefil hlavou. Minutu před koncem základní hrací doby francouzský ostrostřelec vyrovnal. V úplném závěru nastaveného času měli hráči Les Dogues k dispozici další penaltu, kterou sudí ale nakonec odvolal, a skóre tak zůstalo už beze změn.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport