Okleštěná sestava PSG uspěla i přes zaspaný úvod. Výhru nad Toulouse trefil Messi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Okleštěná sestava PSG uspěla i přes zaspaný úvod. Výhru nad Toulouse trefil Messi
Lionel Messi byl autorem vítězné branky.
Lionel Messi byl autorem vítězné branky.
AFP
PSG si doma ve 22. kole Ligue 1 poradilo s Toulouse a vyhrálo 2:1. Brankou Branca van den Boomena (27) zaskočený Park princů se z vyrovnání radoval ještě v první půli, kdy se trefil Achraf Hakimi (24). Zasloužený obrat pak po přihrávce téhož Maročana dokonal v 58. minutě Lionel Messi (35). Pařížané si s houževnatým soupeřem, který přišel o pětizápasovou sérii bez porážky, poradili i bez několika zraněných opor, a upevnili tak své postavení v čele tabulky.

PSG – Toulouse 2:1

Favorizovaní Pařížané se od úvodu tlačili do útoku, ve 20. minutě to však byl Gianluigi Donnarumma kdo musel lovit míč ze sítě. K přímému kopu se totiž postavil Van den Boomen, který i díky teči ve zdi překonal italského brankáře. PSG se podle očekávání pustilo do obléhání pokutového území Toulouse, hosté však se svým kompaktním blokem odolávali.

Blízko vyrovnání byl ve 34. minutě Marquinhos, jenž po Messiho rohu z pravé strany na bližší tyči lehce tečoval míč, který skončil až na tyči vzdálenější. Hakimi už byl úspěšnější, když si ve 38. minutě navedl míč na hranici velkého vápna a svou následnou střelu zakroutil přesně za levou tyč.

Ve druhém poločase domácí navázali na tlak z konce toho prvního a v 58. minutě se dostali do zaslouženého vedení. Opět u toho byl Hakimi, když svým driblingem nachystal míč Messimu, který úspěšně napodobil jeho trefu z první půle.

Argentinský mistr světa mohl další branku přidat v 76. minutě, kdy se v rámci rychlého protiútoku dostal k zakončení zpoza velkého vápna, svůj technický pokus však namířil příliš vysoko. Se závěrečnou snahou o vyrovnání si Pařížané poradili a těsné vedení jim na tři body stačilo.

Troyes – Lyon 1:3

Hlavní podíl na výhře hostujícího celku měli hráči, kteří ještě nedávno oblékali dresy juniorských týmů. Před pauzou totiž mířil přesně Bradley Barcola, pro něhož se jednalo o první ligový gól v kariéře. Po návratu ze šaten na něj vítěznou trefou navázal Rayan Cherki, jenž má na kontě jen o dva takové zásahy více.

Rennes – Lille 1:3

Rennes ztratilo poprvé od prvního duelu soutěže body na vlastní půdě, když neudrželo poločasové vedení a nakonec padlo. Červenočerné poslal hned v první minutě zápasu do vedení Amine Gouiri, který tak úspěšně navázal na utkání se Štrasburkem, ve kterém se prosadil dvakrát. Po změně stran však Dogy přeply na vyšší rychlostní stupeň a zápas otočily. Obrovskou zásluhou se na tom podílel Edon Zhegrova, jenž zaznamenal gól a dvě asistence.

Tabulka Ligue 1.
Livesport