Linda Fruhvirtová si další čtvrtfinále nezahraje, v Thajsku prohrála se Zidanšekovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Linda Fruhvirtová si další čtvrtfinále nezahraje, v Thajsku prohrála se Zidanšekovou
Linda Fruhvirtová nestačila na Tamaru Zidanšekovou.
Linda Fruhvirtová nestačila na Tamaru Zidanšekovou.Profimedia
Linda Fruhvirtová (17) příznivého losu a pozice nasazené osmičky v thajském Hua Hinu nevyužila. Češka prohrála 3:6, 6:4 a 4:6 se skvěle hrající semifinalistkou French Open 2021 a bývalou světovou dvaadvacítkou Tamarou Zidanšekovou (25) a do svého třetího čtvrtfinále na nejvyšším okruhu nepostoupila. Slovinka, které nyní patří až 132. místo, bude o své první semifinále na této úrovni po více než roce usilovat proti Lin Zhu (29).

Linda Fruhvirtová do Hua Hinu dorazila po senzačním debutu na dospělém Australian Open, kde byla jediný set od postupu do čtvrtfinále. Ve skvělé formě pokračovala i v Thajsku, na úvod nedala šanci po zranění se vracející deblové specialistce Bethanii Mattekové-Sandsové.

Do svého třetího čtvrtfinále na nejvyšším okruhu (Charleston 2021 a triumf v Čennaí 2022) však nepostoupila. V dnešní tříhodinové bitvě podlehla 3:6, 6:4 a 4:6 semifinalistce French Open 2021 Tamaře Zidanšekové, která momentálně okupuje až 132. pozici a připsala si svůj teprve druhý skalp hráček figurujících od 1. do 51. místa žebříčku od zmíněného předloňského tažení v Paříži.

Přehled zápasu Fruhvirtová – Zidanšeková 1:2

Slovinka ve středu rozhodně nepřipomínala hráčku, jež na třech úvodních letošních akcích nepřešla přes první kolo a loňskou sezonu zakončila s negativní bilancí. Fruhvirtová zkoušela až do stavu 3:6, 1:4 vše možné, ale Zidanšeková nepředvedla jedinou slabší pasáž. Talentovaná teenagerka však ještě přitvrdila a pěti gamy v řadě vývoj druhé sady otočila.

Soupeřku už měla nalomenou, když šla v rozhodujícím dějství jako první do brejku, jenže prohrála čtyři hry v řadě a znovu ji posadila na koně. Vzápětí aktivní hrou snížila z 2:5 na 4:5, ovšem v posledním gamu byla proti vítězným úderům z forhendu bývalé světové dvaadvacítky bezmocná a zřejmě si bude muset na debut v Top 50 ještě počkat.

Zidanšeková si o své první semifinále na této úrovni od loňského ledna, celkově sedmé, a vyrovnání svého maxima na tomto podniku (2019) zahraje s Lin Zhu.