Linda Nosková si poradila i s Šarífovou a v Lyonu postoupila do čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Linda Nosková si poradila i s Šarífovou a v Lyonu postoupila do čtvrtfinále
Nosková si poradila i s Šarífovou a v Lyonu postoupila do čtvrtfinále
Nosková si poradila i s Šarífovou a v Lyonu postoupila do čtvrtfinále
Profimedia
Ve formě hrající Linda Nosková (18) v Lyonu porazila 6:3, 6:2 šestou nasazenou Egypťanku Majar Šarífovou (26) a potřetí v kariéře a poprvé v hale postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. O udržení čtvrtfinálové neporazitelnosti si česká tenistka zahraje s Kolumbijkou Camilou Osoriovou (21).

Nosková –⁠ Šarífová 2:0

Sestřih zápasu Nosková – Šarífová
Livesport CZ

Nosková zahájila sezonu parádním vystoupením na turnaji WTA 500 v Adelaide, kde si poprvé zahrála finále a prohrála až s letos suverénní Arynou Sabalenkovou. Úspěch byl sice vykoupený nezdarem v následné kvalifikaci Australian Open, do které zasáhla po pouhém jednom dni odpočinku, ale nyní po návratu do Evropy znovu potvrzuje svůj obrovský potenciál i skvělou formu.

Rodačka ze Vsetína o víkendu prolétla kvalifikací halového turnaje WTA 250 ve francouzském Lyonu a na vítězné vlně se dál veze i v hlavní soutěži. Po pondělní výhře nad dvojnásobnou grandslamovou vítězkou a bývalou světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou si tentokrát bez potíží poradila i s šestou nasazenou Šarífovou.

Šestapadesátá hráča světa Nosková, jež je v žebříčku jen šest příček za svou soupeřkou, odvrátila všechny tři brejkboly, sama využila čtyři ze šesti šancí na brejk a po 68 minutách zvítězila 6:3, 6:2. O osm let starší Šarífové oplatila tři roky starou porážku z domácího antukového Prague Open.

Svou skvělou letošní bilanci vítězka předloňského French Open juniorek vylepšila na 10:2. V Lyonu vyhrála všech osm setů a ztratila v nich pouze 19 gamů.

Svěřenkyně Davida Kotyzy se dnešní výhrou posunula v "živém" žebříčku poprvé do TOP 50, jistotu premiérového posunu mezi padesátku nejlepších tenistek světa ale ještě nemá.

V pátečním čtvrtfinále, které loni v Praze i letos v Adelaide vyhrála, Nosková narazí na o tři roky starší Mariu Camilu Osoriovou.