Tennis Tracker: Djokovič vyhrál Australian Open s trhlinou ve svalu, Nosková postupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Djokovič vyhrál Australian Open s trhlinou ve svalu, Nosková postupuje
Novak Djokovič údajně dohrával v Melbourne se zraněním.
Novak Djokovič údajně dohrával v Melbourne se zraněním.
@DjokerNole
První grandslam sezony Australian Open je sice za námi, ale na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 1. února?

22:08 –⁠ Linda Nosková v Lyonu porazila 6:3, 6:2 šestou nasazenou Egypťanku Majar Šarífovou a potřetí v kariéře a poprvé v hale postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. O udržení čtvrtfinálové neporazitelnosti si 18letá Češka zahraje s Kolumbijkou Camilou Osoriovou. Více informací v článku.

Sestřih zápasu Nosková – Šarífová
Livesport CZ

18:28 – I díky němu se Američanka dostala v souboji s Petrou Martičovou (32) na koně a nakonece vyhrála ve třech setech 2:6, 7:6 a 6:2. 

Sestřih zápasu Parksová – Martičová
Livesport CZ

18:28 – Alycia Parksová (22) se na turnaji v Lyonu postarala o velkou parádu. Za stavu 2:6, 2:2 a 40:0 zahrála "tweener", neboli úder mezi nohama, a získala důležitý game.

16:55 – Zdeněk Kolář na challengeru v Německu překvapil vítězstvím 3:6, 6:3, 6:3 nad nasazenou jedničkou Zhizhen Zhangem, proti němuž získal svůj teprve čtvrtý skalp Top 100 a první od předloňského září. O první semifinále od dubna si trápící se 26letý Čech zahraje s vítězem duelu Choinski, Muller.

15:33 – Linda Fruhvirtová (17) příznivého losu a pozice nasazené osmičky v thajském Hua Hinu nevyužila. Češka prohrála 3:6, 6:4, 4:6 se skvěle hrající semifinalistkou French Open 2021 a bývalou světovou dvaadvacítkou Tamarou Zidanšekovou (25) a do svého třetího čtvrtfinále na nejvyšším okruhu nepostoupila. Slovinka, které nyní patří až 132. místo, bude o své první semifinále na této úrovni po více než roce usilovat proti Lin Zhu (29).

Sestřih zápasu Fruhvirtová – Zidanšeková
Livesport CZ

12:04 – Novak Djokovič znovu po dvou letech vyhrál Australian Open s trhlinou ve svalu, tentokrát v levém hamstringu. A stejně jako předloni budil zraněním kontroverzi. Ředitel úvodního grandslamu sezony Craig Tiley odhalil, že nyní desetinásobný šampion turnaje měl 3cm trhlinu. "Viděl jsem snímky. Doktoři by vám v tomhle nelhali." Více informací v článku.

9:34 – Čeští tenisté už mají v Portugalsku lepší podmínky pro přípravu na kvalifikaci v Davisově poháru, po intervenci svazového šéfa a prezidenta organizace Tennis Europe Iva Kaderky zareagovali pořadatelé na nízké teploty. "Musíme pořadatele pochválit. Vyšli nám vstříc na hotelu i v hale, kam jsme dostali přímotopy," řekl při on-line setkání s novináři kapitán Jaroslav Navrátil. Hráči každopádně musejí před tréninky v chladném prostředí klást větší důraz na rozcvičku, ale pokračují v přípravě podle plánu. Utkání o postup do finálové turnaje se uskuteční 4. a 5. února. "Na kurtu už dnes nebyla taková zima jako dřív. Stále to není ideální a víc než deset stupňů tam nebylo, ale pořadatelé slibují, že se budou snažit to zlepšit. Kluci dnes trénovali i v šortkách a je to na dobré cestě," doplnil Navrátil.

8:28 – Jonáš Forejtek (21) ani v druhém letošním utkání neuhrál set. Na challengeru v americkém Clevelandu Čech podlehl 4:6, 6:7 domácí bývalé světové jednadvacítce Stevu Johnsonovi.

7:04 – Už za pět dní se nejlepší tenistky světa sjedou do Abú Dhabí, aby poměřily síly v rámci turnaje Mubadala Open. Půjde o teprve druhý podnik kategorie WTA 500 roku 2023. Před dvěma lety si dokráčela v hlavním městě Spojených arabských emirátů pro titul Aryna Sabalenková (24). Obhájí jej letos? Seznam hráček zatím nebyl zvěřejněný.