Belgie – Kanada 1:0. Javorové listy i přes srdnatý výkon zvadly, rozhodl Batshuayi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Belgie – Kanada 1:0. Javorové listy i přes srdnatý výkon zvadly, rozhodl Batshuayi
Aktualizováno
Michy Batshuayi rozhodl o výhře Belgie jediným gólem zápasu.
Michy Batshuayi rozhodl o výhře Belgie jediným gólem zápasu.
StatsPerform / AFP
Belgie proti Kanadě v závěrečném středečním utkání MS potvrdila roli favorita jen co do výsledku. Javorové listy se při svém teprve druhém představení na světovém šampionátu prezentovaly srdnatým výkonem a zejména v prvním poločase dominovaly, ostatně na střely jej vyhrály 14:4. Jenže obránce Bayernu Alphonso Davies nedal penaltu, když jej vychytal Thibaut Courtois, a v závěru úvodní části se Belgie ujala vedení, které už nepustila. O výhře 1:0 rozhodl útočník Fenerbahce Michy Batshuayi.

Aktivněji začali hosté, když se v osmé minutě po rohovém kopu dostal ke střele Tajon Buchanan. Ta trefila ruku Yannicka Carrasca a po intervenci videorozhodčího kopali Kanaďané pokutový kop. Nabídnutou příležitost však nevyužil Davies, jeho ledabylou ránu po zemi totiž Thibaut Courtois vystihl. Zakřiknutá defenziva Belgie pouštěla tým ze Severní Ameriky k nebezpečným výpadům.

Sestřih zápasu Belgie – Kanada
Livesport CZ

Jeden z nich ve 30. minutě rezultoval ve tvrdý projektil Alistaira Johnstona, vůči němuž se zaskvěl připravený Courtois. Neproměněné šance mohly svěřence Johna Herdmana mrzet, jelikož se těsně před přestávkou prosadili Rudí ďáblové. Po výborném pasu Tobyho Alderweirelda mezi obránce se sám před brankářem zjevil Batshuayi, jenž levačkou rozvlnil síť.

Statistiky zápasu Belgie – Kanada
StatsPerform

Po změně stran pokračovaly Javorové listy v mírném tlaku. Hlavička Jonathana Davida však prostor mezi třemi tyčemi minula. V 66. minutě se odhodlal ke střele z hranice pokutového území Richie Laryea, ani on ale nemířil přesně. Z následné protiakce se už proti míči napřahoval Batshuayi, na poslední chvíli ovšem zasáhl jeden z kanadských obránců.

Momentum ukazuje, že Kanaďané měli ze hry víc.
StatsPerform

Belgický brankář opět podržel svůj tým v 80. minutě. Na nadýchaný centr ze strany si nejlépe vyskočil Cyle Larin, proti jehož hlavičce skvěle zasáhl Courtois. The Canucks s blížícím se koncem utkání stupňovali svůj nápor, k vyrovnávací brance to však nevedlo. Kanada tak na ambiciózního soupeře nevyzrála a na premiérové body ze světového šampionátu si bude muset počkat.

Další šanci dostane v neděli proti Chorvatsku, Belgie tentýž den vyzve Maroko.

Detail zápasu Belgie – Kanada 1:0

Tabulka skupiny F
Flashscore