Ghana – Uruguay 0:2. Ani dvě branky de Arrascaety nestačily, Jihoameričany setnula Korea

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ghana – Uruguay 0:2. Ani dvě branky de Arrascaety nestačily, Jihoameričany setnula Korea
Aktualizováno
Ghana – Uruguay 0:2. Ani dvě branky de Arrascaety nestačily, Jihoameričany setnula Korea
Ghana – Uruguay 0:2. Ani dvě branky de Arrascaety nestačily, Jihoameričany setnula Korea
Livesport
Uruguay porazila v posledním kole skupiny H mistrovství světa Ghanu 2:0. Mediální prostor před utkáním zaplnily vzpomínky na vzájemný čtvrtfinálový souboj z roku 2010, v němž Luis Suárez rukou zabránil gólu a byl vyloučen. Penaltu ale Afričané nedali a utkání vyústilo v postup La Celeste. Také tentokrát dostaly Černé hvězdy možnost zahrávat pokutový kop, jenže André Ayew selhal a ještě do přestávky dvakrát skóroval Giorgian de Arrascaeta. Na oba zásahy mu navíc nahrával bývalý útočník Barcelony Suárez. Zkušení reprezentanti ovšem Jihoameričany do osmifinále nedotáhli, důvodem byla překvapivá výhra Jižní Koreje nad Portugalskem.

Před reprízou dramatického čtvrtfinále z roku 2010 to byl překvapivě africký celek, kdo měl postupové karty pevně ve svých rukou. Ghanu by totiž díky triumfu nad Koreou k vysněné druhé příčce výrazně posunula i remíza. Daleko za očekáváním byli před turnajem chválení Uruguayci, kteří zatím ani jednou neskórovali a do duelu o všechno vstupovali s pouhým bodem na kontě.

Od úvodních minut byla hra přerušována četnými fauly. Po jednom takovém přidělil hlavní sudí Ghaně po zásahu videa penaltu kvůli faulu brankáře Sergia Rocheta. Příležitosti se ujal André Ayew, Rochet jej ale vychytal a napravil svou chybu. O několik minut později se Darwin Núňez dostal do samostatného úniku, celou situaci však zachránil kousek před brankovou čarou Mohammed Salisu. Nejvyšší možnou cenu zaplatila obrana Ghany za špatnou rozehrávku.

Sestřih zápasu Ghana – Uruguay
Livesport CZ

Po vychytané střele Suáreze se ocitl nejrychleji u míče de Arrascaeta a dorazil jej do prázdné branky. Ve 32. minutě La Garra Charrúa navýšila své vedení a opět u toho byl záložník brazilského Flamenga, který střelou z voleje fantasticky překonal Lawrence Ati Zigiho. Jedinou kaňkou pro Jihoameričany v prvním dějství bylo vynucené střídání Rodriga Bentancura.

Statistiky zápasu Ghana – Uruguay
Opta by Stats Perform

Po změně stran se aktivně prezentovali fotbalisté Ghany, kteří se pokoušeli o rychlou trefu. La Celeste se zase snažila překvapit protiútoky. Právě po jednom z nich byl rozhodčí opět povolán k monitoru. Tentokrát se však žádná penalta nekopala, protožes souboj Daniela Amarteyho s Núňezem nebyl posouzen jako nedovolený.

Další šanci měl v 65. minutě po fantastické týmové souhře Facundo Pellistri. Povedlo se mu rozvlnit síť, jednalo se ale pouze o tu boční. Fotbalisté země zlata stupňovali svůj nápor, v 81. minutě si Rochet neskutečně poradil se střelou Mohammeda Kuduse. Uruguay však k postupu potřebovala další branku. Celý nastavený čas se za ní urputně hnala, přesto se jí nedočkala. Dokonce to vypadalo tak, jako by se Ghana rozhodla potopit Jihoameričany.

Uruguay tedy zabrala a na poslední chvíli si připsala vítězství. Přesto se do osmifinále nepodívá a kromě Portugalska ze skupiny G postupuje z druhého místa Jižní Korea.

Konečná tabulka skupiny H
Livesport

Livesport hráč utkání: Giorgian de Arrascaeta (Uruguay)

Přehled utkání Ghana – Uruguay 0:2