Plzeň - Tiraspol 2:1. Liga mistrů je zase o kousek blíž, výhru trefil Mosquera

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň - Tiraspol 2:1. Liga mistrů je zase o kousek blíž, výhru trefil Mosquera

Aktualizováno
Jhon Mosquera se raduje z gólu na 2:1.
Jhon Mosquera se raduje z gólu na 2:1.Profimedia
Čtyři zápasy, čtyři vítězství. Plzeň je zatím v předkolech Ligy mistrů stoprocentní, v úterý večer zvládla domácí odvetu s Tiraspolem, když stejně jako v Moldavsku vyhrála 2:1. Domácí poslal do vedení Kliment a chvíli po něm zahodil penaltu Chorý. Šeriff sice po přestávce srovnal a byl nebezpečný, půl hodiny před koncem ale rozhodl Jhon Mosquera a zajistil Viktorii minimálně základní skupinu Evropské ligy.

Na nepříliš pozorné defenzivě Šeriffu se toho oproti úvodnímu duelu mnoho nezměnilo. Hned v 10. minutě dostal spoustu prostoru ve vápně Jan Kliment a po přiťuknutí od Tomáše Chorého potvrdil svou báječnou střeleckou formu.

O čtvrt hodiny později mohli být Západočeši postupovým oslavám ještě blíže, když Stefanos Evangelou ve vápně podržel Chorého a rozhodčí nařídil pokutový kop. Právě vysoký útočník se nicméně navzdory fotbalovým poučkám sám k exekuci penalty postavil a bránu střelou po zemi minul. 

Další studená sprcha přišla pro domácí hned po změně stran, kdy Milan Havel na hranici vápna plácl rukou do míče a sudí odpískal ve dvojutkání již čtvrtou penaltu. K té se v dresu Šeriffu stejně jako v Moldavsku postavil Rasheed Akanbi a bez potíží ji proměnil.

Statistiky zápasu Viktoria Plzeň - Šeriff Tiraspol

Ráz utkání se vmžiku změnil a jen díky skvělým zákrokům Staňka držela Plzeň remízový stav. A právě zásahy reprezentačního brankáře se ukázaly být jako klíčové, protože viktoriáni tlak soupeře přečkali a v 62. minutě sami udeřili.

Balon po rohovém kopu proletěl děravou obranou Tiraspolu až k Jhonu Mosquerovi, jenž jej poslal za záda Razaka Abalory. Definitivní tečku za nadějemi hráčů v černém na postup pak udělal Evangelou, který podkopl rozběhnutého Jana Sýkoru a po druhé žluté kartě musel hřiště opustit předčasně.

Plzeň tak dokázala dotáhnout i odvetu do vítězného konce a už jí stačí odstranit jen jedinou překážku na cestě k vysněné účasti v Lize mistrů. Posledním krokem bude dvojzápas s lepším z dvojice Karabach - Ferencváros.

Livesport hráč utkání: Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň)