Portugalsko – Uruguay 2:0. Fernandes dvěma góly dotáhl svůj tým do osmifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Portugalsko – Uruguay 2:0. Fernandes dvěma góly dotáhl svůj tým do osmifinále

Aktualizováno
Bruno Fernandes byl hlavní postavou při výhře Portugalska nad Uruguayí.
Bruno Fernandes byl hlavní postavou při výhře Portugalska nad Uruguayí.Opta by Stats Perform / AFP
V posledním utkání 2. kola skupinové fáze šampionátu si účast mezi nejlepšími 16 celky zajistilo Portugalsko, které předčilo Uruguay 2:0. O oba góly se postaral Bruno Fernandes (28). Nejdřív jeho centr, na který hlavou těsně nedosáhl Cristiano Ronaldo (37), zapadl do brány, v závěru pak přidal pojistku z penalty. Jihoameričané sice předvedli výrazně lepší výkon než proti Jižní Koreji (0:0), ale zůstávají na jediném bodu. Aby postoupili, musejí v posledním vystoupení ve skupině porazit Ghanu a doufat, že Jihokorejci nezvítězí nad Portugalskem.

Na Ronaldovi bylo od úvodu znát sebevědomí. Místo zpracování letícího míče hned poslal ramenem zpětnou přihrávku až na kraj vápna, odkud se střelou z první pokusil o výstavní gól William Carvalho, bránu však přestřelil. Evropané byli častěji na balonu, přesto si první vážnou příležitost vypracovala Uruguay. Rodrigo Bentancur si po půlhodině hry bravurně pohrál s defenzivou soupeře a prokličkoval se až před gólmana, ve finální fázi však nevyzrál nad Diogem Costou. Uruguayci doplnili hluboký obranný blok fauly a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Sestřih zápasu Portugalsko – Uruguay
Livesport CZ

Ihned po změně stran mohl poslat Portugalsko do vedení Joao Félix, střelou z hranice pokutového území však trefil pouze boční síť. V 54. minutě už se tým z Pyrenejského poloostrova prosadil. Fernandes vyslal do vápna skvělý centr, který sice těsně nenašel hlavu Ronalda, přesto zapadl za záda Sergia Rocheta. Jihoameričany inkasovaný gól nabudil a začali se hnát za vyrovnáním.

Statistiky zápasu Portugalsko – Uruguay
Statistiky zápasu Portugalsko – UruguayOpta by Stats Perform

Nejblíže mu byli čtvrt hodiny před koncem, Maxi Gómez projektilem ze střední vzdálenosti ovšem trefil pouze tyč. V úplném závěru pojistil vítězství svého týmu proměněnou penaltou opět Fernandes, kterého následně v poslední minutě nastavení dělila od hattricku branková konstrukce.

Portugalsko navázalo na úvodní vítězství a s předstihem si zajistilo účast ve vyřazovací fázi. Svou bezchybnou bilanci ve skupině bude hájit 2. prosince s Jižní Koreou. Uruguay bude muset ve stejný den bezpodmínečně zvítězit v duelu s Ghanou, chce-li ještě pomýšlet na postup.

Livesport hráč utkání: Bruno Fernandes (Portugalsko)

Přehled zápasu Portugalsko – Uruguay 2:0