Slovácko – Kolín n. R. 0:1. Konec v pohárové Evropě, z penalty rozhodl Duda

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slovácko – Kolín n. R. 0:1. Konec v pohárové Evropě, z penalty rozhodl Duda

Aktualizováno
Slovácko na německý tým nestačilo.
Slovácko na německý tým nestačilo.Profimedia
Fotbalisté Kolína nad Rýnem dokázali v pátém kole skupinové fáze Evropské konferenční ligy porazit Slovácko na jeho půdě 1:0. Zápas, který byl kvůli velké mlze přesunut ze čtvrtka na pátek, nabídl hned dva pokutové kopy hostů. Ten první ještě dokázal skvěle zlikvidovat Filip Nguyen (30), na ten druhý v podání Ondreje Dudy (27) už však byl český brankář krátký. Hosté si tak udrželi reálnou šanci na postup do vyřazovací fáze, Moravané naopak veškeré naděje na play off ztratili.

Utkání tedy netradičně začalo od sedmé minuty autovým vhazováním hostujících hráčů. Na téměř zaplněném stadionu pak sledovali diváci úvod v solidním tempu, ve kterém byla hra velmi vyrovnaná. Největší problémy dělal domácí obraně Sargis Adamyan, jenž však dva náznaky šancí nedokázal proměnit v první branku zápasu.

Ani hráči v bílých dresech nebyli směrem dopředu příliš pozadu a jejich snažení mohlo vyústit ve 42. minutě v úvodní gól. Merchas Doski ovšem po centru Michala Tomiče hlavičkoval pouze do tyče. Nutno však dodat, že to z téměř nulového úhlu neměl mladý křídelník vůbec jednoduché.

Druhý poločas mohl pro Slovácko začít hrozivě, když hned po pěti minutách odpískal rozhodčí velmi sporný pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil kapitán Florian Kainz, jeho pokus k pravé tyči ale fantasticky zlikvidoval Nguyen. Český brankář se musel blýsknout dalším zákrokem v 78. minutě, kdy jej z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat Duda.

Statistiky utkání Slovácko - Kolín n. R.

Jen o pár chvil později však přišla další tvrdá rána pro domácí, když rozhodčí po jasném faulu Michala Kohúta odpískal druhou penaltu v zápase. Tentokrát si ji vzal na starost Duda a s přehledem vyrovnané utkání rozhodl. Nic s tím nakonec neudělal ani Stanislav Hofmann, jenž v obrovské příležitosti v závěru netrefil bránu.

Slovácko s bundesligovým soupeřem padlo a s nadějemi na postup se muselo rozloučit. Příští týden si nicméně zahraje o čest před prázdnými tribunami v Bělehradu proti Partizanu. Kolín uzavře skupinu doma s Nice.

Livesport hráč utkání: Filip Nguyen (Slovácko)

Tabulka skupiny D
Tabulka skupiny DFlashscore