Uruguay – Jižní Korea 0:0. Duel s minimem šancí přinesl čtvrtou bezgólovou remízu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Uruguay – Jižní Korea 0:0. Duel s minimem šancí přinesl čtvrtou bezgólovou remízu
Aktualizováno
Střet Uruguaye s Jižní Koreou nepřinesl ani gól, ani střelu na bránu.
Střet Uruguaye s Jižní Koreou nepřinesl ani gól, ani střelu na bránu.StatsPerform / AFP
Ve 34. minutě střílel Ui-Jo Hwang z voleje nad břevno, těsně před koncem poločasu hlavičkoval Diego Godin do tyče a ve druhé půli se o brankovou konstrukci otřela i rána Federica Valverdeho. Toliko výčet šancí zápasu mezi Uruguayí a Jižní Koreou, dost možná nejméně záživného utkání dosavadního průběhu mistrovství světa. Asi nejvíce vypovídající je počet střel na bránu, který kopíruje konečný výsledek – 0:0. Bezgólová remíza se v Kataru zrodila už počtvrté.

Ač se to na první pohled nemuselo zdát, tak Uruguay přijela na světový šampionát s velmi silným týmem, který měl papírové předpoklady dostat se minimálně do osmifinále. Reprezentaci z Jižní Ameriky zdobily především dvě fotbalové hvězdy – Valverde, který prožil nejlepší rok ve své kariéře, a také Darwin Núněz, jenž se začal střelecky rozjíždět v Liverpoolu. Ani Jižní Korea však nechtěla být otloukánkem skupiny, k čemuž jí měl i s ochrannou maskou na obličeji pomoci známý šikula z Tottenhamu Heung-Min Son.

Sestřih zápasu Uruguay – Jižní Korea
Livesport CZ

Oba celky se v úvodních minutách utkání prezentovaly velmi aktivní hrou. Tygři z Asie většinu času kontrolovali dění a Jihoameričané se snažili překvapit protiútoky. Ve 22. minutě mohla La Celeste přejít do vedení, Núněz ale z úrovně pokutového puntíku těsně netrefil míč. Uruguay stupňovala tlak na svého soupeře a vypadalo to, že úvodní trefa je pouze otázkou času.

Statistiky zápasu Uruguay – Jižní Korea
Statistiky zápasu Uruguay – Jižní KoreaStatsPerform

Dosud největší příležitost zápasu přesto měl na kopačce Ui-Jo Hwang, který přestřelil zařízení ze skvělé pozice ve 34. minutě. Těsně před odchodem do šaten vyskočil po rohovém kopu nejvýše ze všech Godín, který se stal historicky nejstarším Uruguaycem na světovém šampionátu, míč ale hlavou nasměroval pouze na tyč. Diváci se tedy branky v prvním dějství nedočkali.

Detail zápasu Uruguay – Jižní Korea 0:0

Po změně stran se Uruguay nechala zatlačit Jihokorejci do defenzivního bloku ve vlastní polovině. V rychlém protiútoku se v 62. minutě na levé straně uvolnil Núněz, jeho centr si však pohlídala defenziva Tygrů. Fotbalisté Uruguaye museli už před utkáním tušit, že prosadit se nebude nic lehkého. Jižní Korea se přece kvalifikovala na mistrovství světa s pouze třemi obdrženými brankami v rozmezí 16 utkání.

Momentum zápasu Uruguay – Jižní Korea
Momentum zápasu Uruguay – Jižní KoreaStatsPerform

V 81. minutě se La Celeste však téměř podařilo přejít do vedení. V hlavní roli byl opět útočník Liverpoolu, který vystřelil z hranice pokutového území a míč téměř tečoval Edinson Cavani. Valverde na sebe ukázal až pár chvil před koncem, když z úctyhodné vzdálenosti napálil tyč. K prolomení bezbrankového stavu nedošlo ani v sedmiminutovém nastavení.

Jihoameričané tak roli papírového favorita nenaplnili a ve vyrovnané bitvě získali pouze bod. Obě reprezentace odehrají další utkání skupinové fáze v pondělí 28. listopadu. Uruguay svede bitvu s Portugalskem, Jižní Korea se pak střetne s Ghanou.

Livesport hráč utkání: Min-Jae Kim (Jižní Korea)