USA – Wales 1:1. Zápas ve zběsilém tempu bez vítěze, Bale zařídil bod z penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
USA – Wales 1:1. Zápas ve zběsilém tempu bez vítěze, Bale zařídil bod z penalty
Aktualizováno
Gareth Bale překonal Matta Turnera
Gareth Bale překonal Matta TurneraAFP
Důležitý souboj prvního kola skupiny B mistrovství světa skončil mezi fotbalisty USA a Walesu remízou 1:1. Skóre v prvním dějství otevřeli aktivně hrající Američané, když se ve 36. minutě prosadil Timothy Weah, jehož otec George je držitelem Zlatého míče a současným prezidentem Libérie. Po změně stran však Velšané zlepšili výkon, což korunoval proměněnou penaltou na světovém šampionátu debutující Gareth Bale, který poslední půlrok strávil v americké MLS.

Od začátku utkání se nejmladší tým na šampionátu dostal díky své aktivitě k několika standardním situacím, ze kterých se Christian Pulišič pokoušel najít své spoluhráče ve vápně. Ti si však cestu k míči nenašli. V 10. minutě přišla první velká šance, o kterou se postaral Joshua Sargent, jenž však z bezprostřední blízkosti hlavou nezakončil přesně, a velezkušený Wayne Hennessey si tak mohl oddechnout. Herní převaha Američanů se potvrdila ve 36. minutě, kdy Pulišič našel přesnou přihrávkou rozběhnutého Weaha, jenž přesnou střelou po zemi otevřel skóre utkání.

Druhý poločas vlil novou krev do žil Velšanům, kteří od úvodního hvizdu dokázali svým napadáním a důslednějším dohráváním soubojů zatopit pod kotlem dosud nebojácně hrajícím Američanům. Pochvalu za výrazně zlepšený výkon si zasloužil především střídající dlouhán Kieffer Moore. Ten se v 65. minutě dostal po rohu do zakončení, ale hlavičku nedokázal procpat mezi tři tyče, a vytouženého vyrovnávacího gólu se tak nedočkal.

Bale se vzepřel osudu a osm minut před koncem zápasu ukázal svoji obrovskou kvalitu, když se nejdříve nechal ve vápně zfaulovat a následně bezkonkurenčně proměnil penaltu do pravého rohu americké branky, čímž vyrovnal na konečných 1:1.

Livesport hráč utkání: Christian Pulišič (USA)

Detail zápasu USA – Wales

Sestřih zápasu USA - Wales
Livesport