Livesport hráč kola české ligy: Kraloval habán z Plzně, Gambijci ze Zlína chyběl gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Kraloval habán z Plzně, Gambijci ze Zlína chyběl gól
Livesport hráč kola české ligy: Kraloval habán z Plzně, Gambijci ze Zlína chyběl gól
Livesport hráč kola české ligy: Kraloval habán z Plzně, Gambijci ze Zlína chyběl gól
Profimedia
Tohoto útočníka bránit prostě nechcete. V soubojích je silný jako býk, navíc umí skórovat i z ničeho. Vytáhlý forvard Plzně Tomáš Chorý (27) to prokázal také v Jablonci, který sestřelil hned dvakrát. I proto se stal Livesport hráčem kola FORTUNA:LIGY, konkurenci měl však velkou. Kdo další zazářil o uplynulém víkendu?

Tomáš Chorý (Plzeň)

Dlouho byl ve stínu Francouze Jeana-Davida Beauguela, zkrátka až tím druhým vzadu. Po jeho odchodu se posunul do první linie a zatím dává jasně najevo, že zrovna na hrotu Viktorii bota vážně netlačí. Od začátku ligové sezony totiž čahoun Tomáš Chorý skóroval už šestkrát, k tomu výrazně pomohl rozrazit brány Ligy mistrů.

Své poslední dva přesné zásahy si schoval pro Jablonec. Oba byly ze vzduchu, při obou potvrdil skvělý výběr místa i instinkt zabijáka. Hlavně jeho druhá hlavička přitom nebyla vůbec jednoduchá, Goliáše tohoto typu ale nepřetlačíte. I proto vytvořil další šance pro své spoluhráče, až na Senegalce Modoua N'Diayeho už ale nikdo jiný neskóroval.

Když přitom Chorého sledujete v akci, máte dojem, že střílení branek je vlastně ta nejlehčí práce na světě. Nenechte se mýlit. Podstupovat tyhle souboje opravdu bolí. Jeho i ostatní.

"Měl jsem tam nějaké situace, ze kterých jsem mohl přidat ještě jeden gól. Ale nemusí pršet, stačí, když kape. Za dvě branky jsem šťastný. Za tři body ještě víc," prohlásil spolehlivý kanonýr po výhře 3:0.

Další hvězdy víkendu

Lamin Jawo (Zlín)

Už před sezonou se mluvilo o tom, že Zlínu citelně schází někdo jako Tomáš Poznar. Útočník, který dokáže hrát zády k bráně a v této pozici sklepává dlouhé míče na své parťáky.

Lamin Jawo takovým ranařem není. Zato je mnohem elastičtějším i rychlejším typem hráče, útočníkem, na něhož je radost se dívat. A platilo to i pro zápas s Libercem. Tento sebevědomý Gambijec si v něm rozjel svou vlastní show, byl neskutečně aktivní. Sám se dostal snad do čtyř vyložených šancí, mnoho dalších jich nachystal. Gól sice nedal, po jeho pobídce do pokutového území však skóroval Youba Dramé.

Jawo byl zkrátka nejlepší hráč na place. Zvlášť při porovnání s týmem Liberce, jemuž vepředu takový šutér tentokrát chyběl. "Laminovi hodně věřím. Snad už příště skóruje i on sám," usmál se trenér Moravanů Jan Jelínek po vydřeném vítězství 2:1.

Lukáš Sadílek (Sparta Praha)

Svůj nejlepší zápas po příchodu na Letnou odehrál bývalý záložník Slovácka Lukáš Sadílek. Odnesly to poslední Pardubice, jejichž konto zatížil gólem a asistencí.

Nejprve se trefil utaženou ranou k zadní tyči, pak centrem z rohového kopu naservíroval míč na hlavu Martina Minčeva. Světlých okamžiků měl však v utkání mnohem víc. S jeho pohybem i nahrávkami do vyložených šancí si hosté nevěděli rady, zastavit tohoto šikulu v rudém prakticky nešlo. On sám ale zůstal po zápase nohama na zemi. I proto, že laxní výkon v defenzivě by se Spartě příští víkend v derby na Slavii nemusel vyplatit. 

"Do ofenzivy jsme předvedli možná nejlepší zápas. Na druhou stranu, v defenzivě jsme dostali hned dva góly, takhle se prezentovat rozhodně nechceme. Chceme hrát na nulu vzadu, protože v jiných zápasech se nám to může hodně vymstít," uvedl Sadílek po utkání, které Pražané ovládli výsledkem 5:2.

Nemanja Kuzmanovič (Ostrava)

Mezi čtyřku nejlepších se vešel i srbský záložník Nemanja Kuzmanovič, rychlonohý ofenzivní univerzál Baníku, kde na jeho explozi čekali jako na smilování. Trenér Pavel Vrba se jí bohužel nedočkal, jeho nástupce Pavel Hapal ale ano. A hned na první pokus.

Šikovného středopolaře bylo plné hřiště, při prvních dvou trefách Ostravy navíc demonstroval svoji genialitu. Nejprve krásnou uličkou vyslal do tutovky Ladislava Almásiho, pak oslovil krajana Srdjana Plavšiče. Ani jeden z nich jeho nabídkou nepohrdl a Slezané i díky tomu zvítězili 3:1. 

"Užil jsem si to. Skoro nemůžu mluvit, oblečení mám úplně propocené. Dva roky jsem v tomhle kolotoči nebyl, ale ty emoce za to stojí," radoval se po výhře kouč domácích Hapal.