Lyon odčinil výbuch z minulé sezony. Angers přišpendlili ke dnu střelečtí debutanti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lyon odčinil výbuch z minulé sezony. Angers přišpendlili ke dnu střelečtí debutanti

Aktualizováno
Lyon na hřišti Angers nepředvedl ideální výkon, přesto si odvezl tři body za vítězství 3:1.
Lyon na hřišti Angers nepředvedl ideální výkon, přesto si odvezl tři body za vítězství 3:1.AFP
Lyon potvrdil ve 25. kole Ligue 1 roli favorita a zvítězil v Angers 3:1. I přes ne úplně ideální výkon se hosté nenechali rozhodit myšlenkami na minulý ročník, v němž na tomto stadionu prohráli rozdílem třídy. O úvodní trefu duelu se postaral technickou parádou z přímého kopu Thiago Mendes, jenž se v základní sestavě objevil po více než měsíci a v této sezoně se prosadil vůbec poprvé. Vítěznou trefou na něj pak navázal Amin Sarr, mladý Švéd, který v zimě posílil Olympique z nizozemského Heerenveenu. Druhý sobotní zápas mezi Montpellier a Lens vítěze nenašel.

Angers – Lyon 1:3

Do duelu vstoupili o něco lépe domácí, nepodařilo se jim však vytvořit pořádnou příležitost. Hlavním důvodem byly nedostatečně přesné finální přihrávky. Vůbec první střela na bránu v utkání rozvlnila síť, když se k přímému kopu v 38. minutě postavil hostující Mendes. Brazilskému záložníkovi se podařilo obstřelit zeď a usměrnit míč k pravé tyči branky Paula Bernardoniho, který se po skvěle umístěném pokusu natahoval marně. Hosté se tedy před odchodem do šaten dostali do poměrně nezaslouženého vedení.

Černobílé čekala ve druhém dějství pořádná výzva, protože Lyon v této sezoně vyhrál sedm z osmi duelů, v nichž byl během poločasové přestávky ve vedení. V 63. minutě se dostal ke střele Abdallah Sima, hostující brankář si však s jeho pokusem poradil. O osm minut poté se opět předvedl Anthony Lopes. Podařilo se mu zneškodnit pokus, který vyslal úctyhodnou rychlostí Amine Salama. Na opačné straně to byl Sarr, který svou premiérovou trefou v barvách Lyonu navýšil vedení.

Statistiky zápasu Angers – Lyon
Statistiky zápasu Angers – LyonOpta by Stats Perform

Po rychlém vhazování přišel přesně mířený pas do vápna, na který nejlépe zareagoval tento švédský hráč a podařilo se mu uklidit míč pod břevno. Domácí se nakonec také dočkali zasloužené trefy. Školácké chyby Dejana Lovrena při rozehrávce využil Sima, oběhl vybíhajícího Lopese a snížil. Jednogólový rozdíl však netrval dlouho, jelikož o několik minut později upravil na finální výsledek Bradley Barcola.

Montpellier – Lens 1:1

Vstup do utkání vyšel Lens na jedničku. Už ve čtvrté minutě si sprintující Seko Fofana všiml na hranici pokutového území nabíhajícího Angela Fulginiho, jenž střelou na zadní tyč překonal domácího gólmana. Montpellier se z brzy inkasované branky nerozsypal, naopak hrál s favoritem vyrovnanou partii, avšak do zakončení se mu dostávat nedařilo. Lens se naopak k dalším nebezpečněji vypadajícím akcím propracovalo po půlhodině hry. Nejprve prudký pas letící do vápna Fulgini v pádu usměrnil přímo do rukavic Benjamina Lecomteho, chvíli nato na něj navázal střílející Adrien Thomasson, který těsně minul levou tyč. Do kabin tak hosté odcházeli s jednogólovým náskokem.

Statistiky zápasu Montpellier – Lens
Statistiky zápasu Montpellier – LensOpta by Stats Perform

O ten mohli přijít po pěti minutách druhé půle. To by však musel zakončující Joris Chotard přidat na razanci své střely z hranice vápna. Mnohem větší šanci měli o chvíli později hosté. Po rohovém kopu proti hlavičkujícímu Florianu Sotocovi skvěle zakročil Lecomte, načež dorážející Kevin Danso zatřásl břevnem. Hra se přelévala ze strany na stranu a gól visel ve vzduchu. Ten nakonec dal v 59. minutě domácí Faitout Maouassa, jenž hlavou usměrnil mezi tři tyče vydařený Chotardův centr. Vedení mohl Lens vrátit Sotoca, který z hranice vápna dobře mířil do horního rohu brány, jenže na dobře chytajícího Lecomteho nevyzrál. V úplném závěru se hosté po závaru v pokutovém území dokonce prosadili, kvůli hře rukou Juliena Le Cardinala ale branka nemohla být uznána.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport