Angers vydřelo na půdě Lorientu první bod od září. Štrasburk ustál hodinové oslabení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Angers vydřelo na půdě Lorientu první bod od září. Štrasburk ustál hodinové oslabení

Angers vydřelo na půdě Lorientu první bod od září. Štrasburk ustál hodinové oslabení
Angers vydřelo na půdě Lorientu první bod od září. Štrasburk ustál hodinové oslabeníAFP
Ve 22. kole Ligue 1 remizovalo poslední Angers na hřišti Lorientu 0:0, a dočkalo se tak prvního zisku od 18. září, kdy vyhrálo 1:0 nad Nice. Tým z chvostu tabulky však stále ztrácí na předposlední Auxerre 5 bodů. Štrasburk v Alsasku pohostil Montpellier. Ze souboje domácí vytěžili vítězství po dvou trefách Habiba Dialla (27), a to i přes to, že hráli více než hodinu hry po vyloučení Jeana-Eudese Aholoua (28) v deseti.

Clermont – Monako 0:2

Monako si v Clermontu s přehledem dokráčelo pro tři body, když vyhrálo 2:0. Hostům se povedl především první poločas, během nějž soupeře nepustili prakticky k ničemu a sami se už v úvodních 13 minutách dvakrát prosadili. Druhý gól utkání si připsal Breel Embolo, který se tak 12. trefou v sezoně dostal na dělené první místo mezi ligovými střelci Knížat. Domácí i kvůli Švýcarově zásahu přišli o pětizápasovou šňůru bez porážky.

AC Ajaccio – Nantes 0:2

Nantes vyhrálo na hřišti Ajaccia 2:0. V první půli byl blízko ke gólu Cyrille Bayala, ale jeho pumelice vyslaná z velké dálky orazítkovala pouze břevno. Hosté po změně odmítli odejít ze třetího po sobě jdoucího ligového klání bez vstřelené branky. V 64. minutě se totiž trefil Evann Guessand, teprve 21letý útočník, jehož mateřským mužstvem je Nice. Kanárci pak výhru pečetili v samém závěru z penalty.

Auxerre – Reims 0:0

Auxerre se po nelichotivé sérii sedmi porážek v řadě vzchopilo a uhrálo na domácí půdě remízu 0:0 s Reims. Bodovat se mu podařilo poprvé od 4. listopadu. Hosté, kteří naopak neprohráli 14. ligový zápas za sebou, zaznamenali už 12. nerozhodný výsledek této sezony. Bezbrankový stav se nepodařilo prolomit ani nejlepšímu střelci nejvyšší francouzské soutěže Folarinovi Balogunovi, jenž v barvách týmu z Remeše odehrál celý zápas.

Lorient – Angers 0:0

Angers dokázalo na půdě Lorientu získat po remíze 0:0 svůj první bod od září minulého roku. Vyrovnané utkání s minimem šancí mohl ve třetí ligový triumf hostů této sezony překlopit v závěru první půle Ibrahima Niane, favoritovi ale zachránil nerozhodný výsledek dobře chytající Vito Mannone. Pro otloukánka soutěže se tak sice jednalo o přerušení dlouhé negativní série, z poslední příčky však nadále ztrácí na bezpečné pozice dvouciferný počet bodů.

Štrasburk – Montpellier 2:0

Štrasburk dokázal na domácí půdě porazit Montpellier 2:0, a připsal si tak do tabulky důležité tři body v boji o záchranu. Hlavní zásluhu měl na triumfu Diallo, který se prosadil v úvodu i závěru první půle. Mezi jeho trefy se ještě vklínilo vyloučení spoluhráče Aholoua, i přes zhruba hodinové oslabení však Le Racing dokráčel pro první ligovou výhru před svými fanoušky v této sezoně.

Brest – Lens 1:1

Domácí Brest remizoval s Lens 1:1. Úvodní brankou se v 54. minutě prezentoval křídelník Jérémy Le Douaron, v závěru však srovnal hostující Jonathan Gradit. Racing Club, jenž byl ještě před nedávnem nejbližším pronásledovatelem vedoucího PSG, se tak po čtvrté ztrátě z posledních pěti duelů dostal do opačné situace. Ve formě hrající Monako totiž na jeho průběžnou třetí příčku znamenající místenku v Lize mistrů ztrácí dva body a zpozorněli i další konkurenti v čele s Rennes.

Marseille – Nice 1:3

Obvykle bouřlivý střet na jihu Francie měl tentokrát poměrně poklidnou atmosféru. Jako první se prosadil ve 38. minutě záložník hostů Sofiane Diop, kterého o chvíli později doplnil rovněž z dorážky Gaëtan Laborde. Zdramatizovat utkání chtěl v druhém dějství střídající Ruslan Malinovskij, jenže na jeho přesný zásah už nikdo z domácích nenavázal. Pro Orly tak šlo o pátý ligový zápas bez prohry v řadě.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport