Maďarský kapitán Szalai po porážce s Itálií ukončil reprezentační kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Maďarský kapitán Szalai po porážce s Itálií ukončil reprezentační kariéru

Kapitán maďarský fotbalistů Szalai ukončil reprezentační kariéru.
Kapitán maďarský fotbalistů Szalai ukončil reprezentační kariéru.Profimedia
Kapitán maďarských fotbalistů Ádám Szalai (34) ukončil reprezentační kariéru. S národním týmem se rozloučil pondělní porážkou 0:2 s Itálií v posledním kole Ligy národů, která Maďary připravila o postup do Final Four.

Maďarsko mělo před domácím zápasem s Itálií stále šanci na postup do závěrečné čtyřky turnaje. S úřadujícími evropskými šampiony ale potřebovalo neprohrát, což se nakonec nepovedlo. 

"Promarnili jsme velkou šanci," citovala Szalaie agentura Reuters. "Doufám, že v následujících letech nám dorostou talentovaní hráči a tým bude pokračovat v nastoupené cestě," dodal útočník Basileje.

"Stále se nemohu smířit s tím, že to byl můj poslední reprezentační zápas, protože jsem se snažil soustředit na celých 90 minut," řekl Szalai po zápase. "Obrovské poděkování fanouškům, mým kolegům, personálu. Příští pondělí mě čeká trenérská zkouška, byl bych rád, kdyby mě všichni podpořili, abych uspěl," nezapomněl poděkovat maďarský útočník.

Statistiky utkání Maďarsko - Itálie

Szalai za Maďarsko odehrál 85 zápasů a dal 26 branek. S národním týmem si v letech 2016 a 2021 zahrál na mistrovství Evropy. Na klubové úrovni nastupoval za Mohuč, Schalke, Hoffenheim, Hannover nebo rezervu Realu Madrid.

Tabulka skupiny A3