Malkin se nakonec stěhovat nebude. S Pittsburghem podepsal čtyřletou smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Malkin se nakonec stěhovat nebude. S Pittsburghem podepsal čtyřletou smlouvu

Pittsburgh se s klubovou legendou dohodl na nové čtyřleté smlouvě.
Pittsburgh se s klubovou legendou dohodl na nové čtyřleté smlouvě.Profimedia
Sázka na jistotu, i tak by se dala popsat volba Jevgenije Malkina (35), který se dohodl na prodloužení smlouvy s Pittsburghem Penguins o čtyři roky, během nichž si přijde na 24,4 milionu dolarů (asi 594 milionů korun). Útočník mohl vyzkoušet i trh s volnými hráči, který se naplno rozběhne ve středu, nicméně se nakonec rozhodl pro místo, kde to dobře zná. Smlouvu oznámil generální manažer Ron Hextall (58).

Hned několik zpráv z pondělního dne naznačovalo, že Malkin s Pittsburghem před středečním začátkem volného hráčského trhu smlouvu nepodepíše. Malkin však zůstane ve městě, kde strávil celou svou šestnáctiletou kariéru.

"Jevgenij je generační talent, na kterého se bude vzpomínat jako na jednoho z nejlepších hráčů v historii NHL," uvedl Hextall v prohlášení. "Jeho hokejový životopis a individuální úspěchy o něm, jako o hráči vypovídají mnohé a my jsme nadšeni, že bude v Pittsburghu pokračovat ve svém pozoruhodném odkazu," dodal Hextall.

Dvojka draftu NHL z roku 2004 získal s Penguins tři Stanley Cupy a je čtyřnásobným účastníkem Utkání hvězd. V sezóně 2011/12 získal Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy a v roce 2009 také Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off.

V 981 zápasech kariéry nasbíral Malkin celkem 1 146 bodů (444 gólů a 702 asistencí), přičemž je především centrem druhé útočné formace Pittsburghu za Sidneym Crosbym. Dvakrát také vyhrál kanadské bodování NHL: 2008-09 (113 bodů) a 2011-12 (109).

Malkin vynechal velkou část posledních dvou sezon kvůli zranění pravého kolena, které si vyžádalo mimosezónní operaci. Ve 41 zápasech uplynulého ročníku zaznamenal 42 bodů za 20 branek a 22 asistencí.