Man. United – Liverpool. Tohle musíme předvádět v každém zápase, burcuje Ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Man. United – Liverpool. Tohle musíme předvádět v každém zápase, burcuje Ten Hag

Man. United – Liverpool. Tohle musíme předvádět v každém zápase, burcuje Ten Hag
Man. United – Liverpool. Tohle musíme předvádět v každém zápase, burcuje Ten HagProfimedia
Erik ten Hag (52) si po prvním úspěchu na lavičce Manchesteru United přál, aby jeho svěřenci na vítězství 2:1 proti Liverpoolu navázali i v dalších zápasech Premier League. Góly Jadona Sancha a Marcuse Rashforda nepřinesly pouze první Nizozemcovu radost v novém angažmá, ale také sladké pokoření odvěkého rivala.

V sestavě, která naposledy po katastrofickém výkonu prohrála 0:4 s Brentfordem, udělal čtyři změny. Trenér Manchesteru United Erik ten Hag vynechal v pondělní dohrávce 3. kola Premier League Cristiana Ronalda, Harryho Maguiera, Luka Shawa a Freda.

A jeho tým rázem působil přímočařeji a schopněji směrem do rychlých protiútoků. Fungoval přesně podle plánu, který se nizozemský stratég rozhodl na Liverpool praktikovat. A jak sám řekl, na výkon z Old Trafford je potřeba navázat.

"Je to jenom začátek. Pořád můžeme předvádět daleko vyrovnanější výkony a být dopředu mnohem nebezpečnější," pronesl Ten Hag po pondělní výhře v North-West Derby a dodal: "Takhle ale musíme hrát pořád, nejen proti Liverpoolu."

Statistiky utkání Man. United - Liverpool

Přestože jeho tým hrál úplně jiným způsobem než v předešlých dvou kolech, přičemž zvláště dobrý výkon podalo duo v srdci obrany Raphael Varane a Lisandro Martinez, Ten Hag chválil spíše než vlastní změny mentalitu svých svěřenců.

"Můžeme se bavit o taktice, ale všechno je to o přístupu. Dneska jsme na hřišti komunikovali a hráči se rvali o vítězství," vysvětlil bývalý lodivod Ajaxu Amsterdam a opět zdůraznil týmovost: "Musíme být tým, mít dobrého ducha. To jsme dnes viděli."

Manchester United nyní míří na jižní pobřeží, kde se v sobotu v poledne utká se Southamptonem. Ten Hag bude po svém týmu požadovat stejný výkon, jaký byl k vidění na Old Trafford proti Liverpoolu. Právě Reds jeho svěřenci díky vítězství přeskočili v tabulce Premier League, kde jim aktuálně patří 14. pozice.