Marek Hamšík oznámil definitivní konec, po sezoně uzavře aktivní kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Marek Hamšík oznámil definitivní konec, po sezoně uzavře aktivní kariéru
Hamšík se s národním týmem rozloučil v listopadu 2022.
Hamšík se s národním týmem rozloučil v listopadu 2022.Profimedia
Marek Hamšík (35) ve čtvrtek oznámil, že po sezoně ukončí aktivní kariéru. Dlouholetý kapitán slovenského národního týmu a rekordman v počtu reprezentačních zápasů a gólů to oznámil na svých oficiálních internetových stránkách.

Hamšík uzavře profesionální etapu po 19 letech. V minulosti hrál za Slovan Bratislava, Brescii, Neapol, čínský Dalian, Göteborg a v současnosti působí v tureckém Trabzonsporu. S ním v loňském roce získal první domácí titul pro klub od roku 1984. Byl kapitánem národního týmu na jediném mistrovství světa v roce 2010 v Jihoafrické republice, kde Slováci senzačně postoupili do osmifinále. Za národní tým nastřílel 26 gólů a odehrál 136 zápasů.

"Fotbal je moje láska, vášeň a práce, které jsem vždy dával všechno. Děkuji všem klubům, za které jsem hrál a kterým jsem se vždy snažil dát to nejlepší," řekl Hamšík, který působil také jako kapitán v Neapoli, kde překonal klubový rekord legendy Diega Maradony v počtu vstřelených branek. Slovenský fotbalista jich nastřílel celkem 121, později ho překonali Lorenzo Insigne (122) a Dries Mertens (148). Hamšík stále drží rekord v počtu odehraných zápasů za SSC (520). S klubem vyhrál také dva italské poháry a jeden Superpohár, s Trabzonsporem vyhrál Superpohár i loni.

"Zvláštní poděkování patří mé rodině a nejbližším přátelům, kteří se na tom podíleli, vždy stáli při mně a byli mi oporou. A samozřejmě velký dík fanouškům, kteří mě povzbuzovali a milovali," dodal Hamšík.

Hamšík se stal v Neapoli legendou.
Hamšík se stal v Neapoli legendou.Livesport