Marseille – PSG 0:3. Mbappé s Messim proměnili Le Classique ve vlastní exhibici

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Marseille – PSG 0:3. Mbappé s Messim proměnili Le Classique ve vlastní exhibici
Aktualizováno
Mbappé má ze zápasu v Marseille statistiku 2+1, Messi 1+2.
Mbappé má ze zápasu v Marseille statistiku 2+1, Messi 1+2.AFP
Hráči PSG zvládli s grácií šlágr Le Classique, na hřišti Marseille uspěli 3:0. Při dominantní výhře se blýskla dvojice Lionel Messi a Kylian Mbappé. Hned při dvou trefách asistoval argentinský šikula tomu francouzskému, u další branky si oba role vyměnili. Mbappé tak svým 200. gólem v barvách PSG dorovnal týmový rekord Edinsona Cavaniho, sedminásobný držitel Zlatého míče si pro změnu připsal 700. zásah na klubové scéně. Paříž tímto triumfem vrátila domácím nedávnou porážku z poháru a odskočila jim v čele tabulky na osm bodů.

Marseille – PSG 0:3

V úvodu museli hosté přihlížet samostatnému úniku Nuna Tavarese, kterému na poslední chvíli zabránil v zakončení skvělým návratem Nuno Mendes. A tak se ve 25. minutě ukázali hosté, a to hned gólově. Messi vymyslel přihrávku, kterou uvolnil Mbappého od svého strážce, a ten tvrdou přízemní střelou na zadní tyč otevřel skóre zápasu.

O chvíli později si oba hráči role vyměnili. Francouzský útočník parádním pasem za obranu našel osamocenou argentinskou megastar, jež prázdnou bránu neminula. Obrana Marseille si nadále zahrávala, když pustila Messiho k další vyložené šanci. Tentokrát však kapitán čerstvých mistrů světa trestuhodně minul.

Statistiky zápasu Marseille – PSG
Statistiky zápasu Marseille – PSGOpta by Stats Perform

 Prostupnost domácí defenzivy dokumentovala akce před koncem poločasu, kdy se na hrotu objevil stoper Marquinhos a jeho střela jen těsně minula tyč. Povedený večer obou hostujících forvardů pokračoval i po změně stran. Messi skvělým lobem našel za obranným valem Mbappého, který parádním volejem přidal svou druhou branku.

V 65. minutě málem utkání zdramatizoval Alexis Sánchez, ale jeho hlavičku těsně před brankovou čárou vyškrábl Gianluigi Donnarumma. Pařížané poté své tempo velmi zvolnili, a tak se domácí snažili alespoň kosmeticky upravit skóre. To se jim však nepovedlo, jelikož proti střele osamoceného Vitinhy skvěle zareagoval Donnarumma.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport