Auxerre vyplulo ze zóny sestupu, Remeš natáhla sérii bez porážky na 17 zápasů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Auxerre vyplulo ze zóny sestupu, Remeš natáhla sérii bez porážky na 17 zápasů
Aktualizováno
Remeš je po výhře nad Toulouse už 17 ligových klání za sebou bez porážky.
Remeš je po výhře nad Toulouse už 17 ligových klání za sebou bez porážky.AFP
Nedělní program Ligue 1 nabídl kromě večerního šlágru mezi Marseille a PSG dalších šest zápasů. Lens už v sobotu nevyužilo možnost bodově se dotáhnout na druhou příčku tabulky, když jen remizovalo v Montpellier, a stejná výzva stála před Monakem. I knížecí celek ale selhal, doma utrpěl bolestivou porážku 0:3 od Nice a ukončil sérii čtyř vítězství. Ještě působivější šňůru naopak natáhla Remeš, která porazila Toulouse 3:0 a je už 17 ligových klání v řadě bez prohry. V úvodním nedělním zápase vyhrálo Auxerre v Lorientu a opustilo zónu sestupu.

Lorient – Auxerre 0:1

Statistiky zápasu Lorient – Auxerre
Statistiky zápasu Lorient – AuxerreOpta by Stats Perform

Lorient nenavázal na domácí výhru z minulého ligového klání a na svém stadionu překvapivě podlehl Auxerre 0:1. Hosté naopak vyhráli podruhé v řadě a po slušných výsledcích z průběhu celého února vylétli v tabulce mimo sestupové příčky. Gólem jim k tomu pomohl reprezentant Madagaskaru Rayan Raveloson, který se v nejvyšší francouzské soutěži prosadil vůbec poprvé v kariéře.

Ajaccio – Troyes 2:1

Skóre otevřel v první půli nejlepší ligový střelec hostů Mama Baldé, po změně stran však domácí brankami Youcefa Belaïliho a Mounaima El Idrissyho vývoj utkání otočili. Africký útočník Troyes navíc v 77. minutě obdržel druhou žlutou kartu a připravil tak svůj tým o příležitost klání zdramatizovat. Korsičané zvítězili po třech porážkách v řadě a dotáhli se bodově na nesestupující Auxerre. Naopak hosté nezvítězili už v osmém ligovém utkání za sebou.

Statistiky zápasu Ajaccio – Troyes
Statistiky zápasu Ajaccio – TroyesOpta by Stats Perform

Clermont – Štrasburk 1:1

O úvodní přesný zásah se krátce po odehrané půlhodině nepostaral nikdo jiný než Habib Diallo, jenž se v kolonce vstřelených ligových branek posunul už na číslo 13 a od začátku minulé sezony je s 24 góly třetím nejlepším africkým kanonýrem napříč pěti nejlepšími evropskými soutěžemi. Po změně stran však upravil stav zápasu na konečnou remízu Elbasan Rashani, čímž alespoň částečně zpříjemnil velké jubileum svému trenérovi Pascalu Gastienovi, pro nějž to bylo 200. utkání na lavičce Les Lanciers.

Statistiky zápasu Clermont – Štrasburk
Statistiky zápasu Clermont – ŠtrasburkOpta by Stats Perform

Nantes – Rennes 0:1

O klíčový moment duelu v Nantes se ve 20. minutě postaral hostující Jérémy Doku, jenž po sólové akci rozhodl. Pro teprve 20letého belgického útočníka, jehož výkony prozatím zůstávaly za očekáváním, šlo o první ligovou trefu v tomto ročníku. Hosté se díky druhému triumfu v řadě vrátili v tabulce na pátou příčku znamenající místenku v pohárové Evropě.

Statistiky zápasu Nantes – Rennes
Statistiky zápasu Nantes – RennesOpta by Stats Perform

Remeš – Toulouse 3:0

Hráči v červenobílých dresech o svém triumfu rozhodli během prvních sedmi minut utkání, ve kterých o sobě dal výrazně vědět Junja Ito. Zkušený Japonec nejprve otevřel skóre zápasu a následně přihrál na branku Marshalla Munetsiho. Ve druhé půli výsledek ještě vyšperkoval kapitán Yunis Abdelhamid. Celek z Remeše tak ovládl už pátý z posledních šesti domácích ligových duelů a uhájil před svým soupeřem pozici v horní polovině tabulky.

Statistiky zápasu Remeš – Toulouse
Statistiky zápasu Remeš – ToulouseOpta by Stats Perform

Monako – Nice 0:3

Nice si v nedalekém Monaku došlo pro tři body nečekaně snadno. Hosté o jednoznačné výhře rozhodli už během první půle, v níž si dvě branky a jednu asistenci stihla připsat zimní posila z Lorientu Terem Moffi. Domácí tak v rozmezí několika dnů prožili už druhé výrazné zklamání poté, co na svém stadionu nezvládli penaltový rozstřel a nepostoupili přes Leverkusen do osmifinále Evropské ligy.

Statistiky zápasu Monako – Nice
Statistiky zápasu Monako – NiceOpta by Stats Perform

Aktuální tabulka Ligue 1