Marseille v atraktivním duelu vyřadila PSG. Rozhodla pumelice Malinovského

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Marseille v atraktivním duelu vyřadila PSG. Rozhodla pumelice Malinovského
Fotbalisté Marseille slaví překvapivou výhru nad PSG.
Fotbalisté Marseille slaví překvapivou výhru nad PSG.AFP
Olympique Marseille se postaral v osmifinále Coupe de France o překvapení, když po výsledku 2:1 vyřadil silné PSG. Ústřední postavou zápasu byl dlouho Sergio Ramos (36), jenž nejprve zavinil penaltu, z níž Alexis Sánchez (34) vstřelil úvodní branku zápasu. Avšak své zaváhání v nastavení prvního dějství přesnou hlavičkou po rohovém kopu napravil. Gól do šatny ale celek z přímořského města nepoložil a po nádherné trefě Ruslana Malinovského (29) mohl slavit postup.

Pomoci vyhrát mohl hned v úvodu duelu Nuno Mendes, jenž se blýskl průnikem na levé straně hřiště, gólman Pau López ale svůj tým podržel. Tento moment jakoby domácí probudil. Marseille začala na place dominovat a vysílala na italského brankáře jeden pokus za druhým. Tlak mužů v bílých dresech vyústil v penaltový faul na Cengize Ündera, jehož nekompromisně sestřelil ve vápně Ramos.

Z následného pokutového kopu vsítil ve 31. minutě Sánchez úvodní gól zápasu. Španělský bek se ale ze své nedisciplinovanosti stihl vykoupit ještě v nastavení první půle, když přesnou hlavičkou vyrovnal skóre.

Utkání Marseille – PSG 2:1

Po návratu ze šaten se na hřišti dosti přitvrdilo. Atraktivitu fotbalu to však neohrozilo, což potvrdil Malinovskij, jenž se v 57. minutě dostal k odraženému míči na hranici vápna a nekompromisní pumelicí vrátil domácím vedení. Pařížané se poté snažili postupnou kombinací překonat dobře zformovanou defenzivu Olympioniků, ta ale fungovala znamenitě a jen podtrhovala srdnatý výkon hráčů v bílých dresech.

Domácí se v závěru nezavřeli před vlastní brankou, ba naopak důsledným přistupováním k protihráčům nedovolili favoritovi zápasu výrazný nápor, jenž by se k ofenzivní síle Les Parisiens dal očekávat.

Marseille tak dokázala využít domácí půdy a překvapivě postoupila přes PSG do čtvrtfinále, které se bude konat na konci února.

Livesport hráč utkání: Ruslan Malinovskij (Marseille)