Martincová opět skončila v kvalifikaci. V Indian Wells prohrála s Ruseovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Martincová opět skončila v kvalifikaci. V Indian Wells prohrála s Ruseovou

Tereza Martincová pokračuje v dlouhodobě nevýrazných výkonech.
Tereza Martincová pokračuje v dlouhodobě nevýrazných výkonech.Profimedia
Tereza Martincová (28) skončila na čtvrtém turnaji po sobě už v kvalifikaci a pokračuje v dlouhodobě nevýrazných výkonech. Na akci WTA 1000 v Indian Wells v úvodním vystoupení podlehla hladce ve dvou setech Rumunce Eleně-Gabriele Ruseové (25), s níž v pátém vzájemném střetnutí prohrála již počtvrté.

Ruseová –⁠ Martincová 2:0

Martincová loni na 21 z 25 turnajů skončila v prvním či druhém kole a formu marně hledá i v úvodu nové sezony.

V Aucklandu, Hobartu, na Australian Open a v Lyonu vypadla hned v prvním kole a na posledních čtyřech akcích po sobě ztroskotala dokonce už v kvalifikaci. Po Abú Zabí, Dauhá a Dubaji se mezi elitu nedostala ani v Indian Wells, kde si v předchozích dvou letech zahrála 2. kolo hlavní soutěže.

V Kalifornii nestačila na Elenu-Gabrielu Ruseovou, které podlehla znovu po měsíci a celkově počtvrté z pěti vzájemných duelů. Dnes už po 23 minutách hry ztratila první set a ve druhé sadě neudržela vedení 3:0 s dvěma brejky v zádech, aby nakonec prohrála 1:6, 4:6.

Martincová, kterou dlouhodobě limitují bolesti kolena a před týdnem po dvou letech vypadla z TOP 100, si pohoršila již tak mizernou letošní bilanci na čtyři výhry a osm porážek. Do konce května, tedy závěru antukového jara, bude obhajovat pouze pár bodů za loni úspěšně absolvovanou kvalifikaci v Římě. Její další zastávkou bude za dva týdny Miami, kde zkusí zlomit sérii kvalifikačních neúspěchů.

Devět Češek

V Indian Wells se tak představí devět českých tenistek: Petra Kvitová, čerstvá šampionka z Dubaje Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Karolína Muchová a Markéta Vondroušová.

Titul bude v kalifornské poušti obhajovat světová jednička Polka Iga Šwiateková, z bývalých šampionek startují ještě Španělka Paula Badosaová (2021), Kanaďanka Bianca Andreescuová (2019) a Viktoria Azarenková (2013 a 2016).