Tennis Tracker: Parksová triumfovala v Lyonu a ve 22 letech má první titul v kariéře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Parksová triumfovala v Lyonu a ve 22 letech má první titul v kariéře
Parksová získala první titul v kariéře.
Parksová získala první titul v kariéře.Profimedia
První grandslam sezony Australian Open je sice minulostí, ale na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 5. února?
Výměnu dne předvedly Curenková a Ču Lin.
Livesport

20:33 Čeští tenisté zvítězili v kvalifikaci Davisova poháru v Portugalsku 3:1. Rozhodující bod získal Jiří Lehečka po výhře 6:4, 6:1 nad Joaem Sousou.

20:19 Tenisté Nizozemska, Finska, Chorvatska, Koreje a Chile si zajistili účast ve finálové skupinové fázi Davisova poháru. Nizozemci zvládli kvalifikační duel se Slovenskem bez zaváhání a jistotu získali už po čtyřhře. Finsko porazilo Argentinu 3:1, stejným skóre uspěli i Chorvaté proti Rakousku a Chile s Kazachstánem. Korea zdolala Belgii až v pěti zápasech.

19:13 "Chci poděkovat sponzorům, podavačům míčků i vedení turnaje, vše jste tu připravili skvěle. Příští rok se zase vrátím," řekla po vítězství Parksová.

Na české titulky lze přepnout v kolonce nastavení.
Livesport

18:24 Češi první mečbol v kvalifikaci o postup na finálový turnaj Davis Cupu nevyužili. V Portugalsku vedou už jen 2:1 poté, co Tomáš Macháč a Adam Pavlásek vinou spousty chyb a nevyužitých šancí podlehli páru Nuno Borges a Francisco Cabral 5:7, 6:7.

17:58 Alycia Parksová v Lyonu dotáhla svůj životní turnaj až na samotný vrchol. Teprve 22letá Američanka, která si na okruhu WTA dosud zahrála jediné čtvrtfinále, porazila ve finále 7:6, 7:5 domácí světovou pětku a vítězku loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaovou a po nejcennějším skalpu kariéry slaví premiérový titul.

Sestřih utkání Garciaová – Parksová
Livesport

17:24 Z postupu na finálový turnaj Davis Cupu se radují Finové a Chorvaté. Emil Ruusuvuori na domácí půdě v Espoo přehrál Argentince Facunda Bagnise 7:5, 6:1 a rozhodl o celkovém úspěchu svého týmu v poměru 3:1. A Chorvaté si na domácí půdě v Rijece poradili s Rakušany, když vítězný bod získal Borna Čorič po výhře 7:6, 6:2 nad Dominikem Thiemem.

16:46 Denisa Hindová si v hale v Linci svou první výhru v kvalifikaci turnaje WTA nepřipsala. A to 20letá Češka vedla proti bývalé světové čtyřce Saře Erraniové 7:6 a 1:0 s brejkem. Od té chvíle však uhrála jediný game a nakonec se zkušenou Italkou prohrála 7:6, 1:6, 1:6.

16:19 Vítězka turnaje v thajském Chua Chin, Číňanka Ču Lin, byla po premiérovém triumfu ve dvouhře podniku WTA viditelně dojatá. Vždyť se dočkala až v 29 letech. "Chtěla bych poděkovat všem lidem, kteří rok co rok posouvají úroveň tohoto turnaje," uvedla přímo na kurtu. Útok na double jí ale nevyšel. V souboji o titul ve čtyřhře, ve které postoupila do finále spolu s krajankou Wang Sin-jü, podlehly páru Čchan Chao-čching, Wu Fang-hsien z Tchaj-wanu 1:6, 6:7.

Rozhovor s vítěznou Ču Lin
Livesport CZ

15:05 Slováci v Nizozemsku prohráli kvalifikační zápas o postup na finálový turnaj Davis Cupu a čeká je baráž o záchranu mezi elitou. Nizozemci o vítězství rozhodli už po čtyřhře, ve které Wesley Koolhof a Matwé Middelkoop zdolali Lukáše Kleina s Alexem Molčanem 6:3, 6:3.

14:59 Stefanos Tsitsipas v Davis Cupu znovu potvrdil roli velkého favorita. Dnes porazil Andrese Andradeho 7:6, 6:1, Řecko porazilo Ekvádor 3:1 a postoupilo do baráže o místo v elitní skupině.

14:18 V rakouském Linci byl rozlosován halový turnaj WTA 250, kterého se zúčastní minimálně tři Češky. Linda Nosková se v 1. kole střetne s Belgičankou Van Uytvanckovou, Kateřina Siniaková s Rumunkou Irinou Beguovou a Markéta Vondroušová čeká na soupeřku z kvalifikace. Tou se můžou stát i Miriam Kolodziejová či Denisa Hindová. Nejvýše nasazenou je světová sedmička Maria Sakkariová z Řecka.

13:27 Číňanka Ču Lin získala na turnaji v Chua Chin první titul v kariéře. Při finálovém debutu na okruhu WTA porazila dvakrát 6:4 Lesju Curenkovou z Ukrajiny. Devětadvacetiletá Ču Lin navíc může v Thajsku ještě přidat titul ve čtyřhře, ve které postoupila do finále spolu s krajankou Wang Sin-jü.

Sestřih utkání Curenko – Ču Lin
Livesport CZ

12:59 Tereza Martincová se na halový turnaj WTA 500 v Abú Zabí nekvalifikuje. V 1. kole česká tenistka vzdala za stavu 3:6, 0:3 Rumunce Eleně Ruseové a připsala si čtvrtou porážku v řadě.

11:33 Premiérový titul slaví ve své druhém finále v kariéře 21letý Jiří Barnát. Na turnaji ITF M15 v egyptském Šarm aš-Šajchu porazil Srba Borise Butuliju 6:3, 7:6.

10:58 Korejská republika postoupila na finálový turnaj Davis Cupu. V kvalifikaci na domácí půdě v Soulu porazila Belgii 3:2, přestože před dnešními zápasy prohrávala 0:2. Vítězný bod získal Seong Chan Hong, jenž porazil Zizoua Bergse 6:3, 7:6.

9:38 V Abú Zabí byl rozlosován druhý ročník turnaje WTA 500, kterého se zúčastní minimálně tři Češky. Karolína Plíšková se v 1. kole utká s Garbiňe Muguruzaovou, Marie Bouzková vyzve nasazenou Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a Barbora Krejčíková čeká na soupeřku z kvalifikace, kterou se může stát i Tereza Martincová.

7:53 Češi zřejmě nastoupí do dnešní čtyřhry kvalifikace Davisova poháru proti Portugalsku s původně nahlášenou dvojicí Adam Pavlásek, Tomáš Macháč. Ve videorozhovoru s českými novináři to řekl kapitán Jaroslav Navrátil, který očekává, že i soupeři zachovají avizované duo Francisco Cabral, Nuno Borges. Češi vedou po úvodních dvouhrách 2:0 a dělí je od postupu do finálové fáze jediné vítězství.

6:13 Týmy Švýcarska a Británie si zajistily účast ve finálové skupinové fázi Davisova poháru. Švýcaři v pětizápasové bitvě v Trieru přehráli domácí Němce s Alexanderem Zverevem. Po jeho nečekané porážce od Marca-Andrey Hüslera dokonal obrat 37letý Stan Wawrinka po třísetové výhře nad daviscupovým debutantem Danielem Altmaierem. Britskou výhru v Kolumbii zpečetil jedenáctý hráč světa Cameron Norrie. Dnes bude známo zbylých šest postupujících.

0:08 Na kurtu strávil skoro tři hodiny, a když poté dorazil Tomáš Macháč mezi novináře, spořádal na tiskové konferenci celou čokoládu. Dvaadvacetiletý rodák z Berouna zajistil českému týmu po prvním dni kvalifikace Davis Cupu vedení nad Portugalskem 2:0 na zápasy, poté co zdolal Joaa Sousu 7:6, 3:6, 6:2. Před českými žurnalisty netajil únavu, ale ujistil, že bude připraven v neděli na další souboje.