Martínez po selhání s Marokem: Nemáme radost. Hráli jsme ve strachu z porážky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Martínez po selhání s Marokem: Nemáme radost. Hráli jsme ve strachu z porážky

Martínez po selhání s Marokem: Nemáme radost. Hráli jsme ve strachu z porážky
Martínez po selhání s Marokem: Nemáme radost. Hráli jsme ve strachu z porážkyProfimedia
Trenér Roberto Martínez po překvapivé porážce 0:2 s Marokem cítil, že belgické fotbalisty ve druhém utkání na mistrovství světa svazoval strach ze selhání, i proto ve hře "Rudých ďáblů" neviděl obvyklou radost. Podle španělského kouče musí Belgičané najít svou identitu a v závěrečném třetím zápase skupiny F porazit Chorvatsko.

Držitelé bronzu z minulého šampionátu vstoupili do katarského turnaje vydřenou výhrou 1:0 nad Kanadou a druhé vítězství by jim s předstihem zajistilo postup do osmifinále. Jenže matní Belgičané v Dauhá proti Maroku neskórovali a v závěrečné dvacetiminutovce jim po chybách v obraně vstřelili branky střídající hráči Abdal Hamíd Sabirí a Zakaríja Abuchlál.

"Je to těžká porážka. Podali jsme mnohem lepší výkon než proti Kanadě. Obvykle se prezentujeme útočným fotbalem, ale nemáme radost ze hry, možná kvůli tíze na našich bedrech," řekl Martínez novinářům. "Je to spíše o hlavě, nechybí nám kvalita. Ale hráli jsme ve strachu z porážky. Musíme najít svou identitu," doplnil trenér druhého týmu žebříčku FIFA.

Sestřih zápasu Maroko – Belgie
Livesport CZ

Belgičané jsou před čtvrtečním závěrečným kolem skupiny F na třetím místě se třemi body. První Chorvatsko i druhé Maroko mají čtyři body, čtvrtá Kanada je bez bodu a šance na postup. "V posledním utkání skupiny musíme hrát na vítězství, jako bychom neměli co ztratit. Když Chorvatsko porazíme, zůstáváme na šampionátu, což je velká motivace," prohlásil Martínez.

Přehled zápasu Belgie - Maroko 

Maročané při šesté účasti na MS zvítězili teprve potřetí a poprvé od triumfu 3:0 nad Skotskem v roce 1998. Mají tak na dosah první účast v osmifinále od roku 1986. "Dnes jsme ničeho nedosáhli. Ve fotbale musíte mít respekt. Chci, aby teď všichni byli šťastní, ale pak se rychle dali dohromady a vrátili se do práce. Kanada bude těžký soupeř," uvedl marocký kouč Valíd Radžradžuí.

"Musíme dál bojovat, chceme postoupit do vyřazovací fáze. Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů světa s velkými hráči. Museli jsme být trpěliví a čekat na své šance. Když do toho nedáte sto procent, není možné vyhrát. S těmito hráči a fanoušky je ale možné všechno," dodal Radžradžuí, jehož svěřenci pošesté za sebou neinkasovali.

Tabulka skupiny F