Menšík dosáhl na nové maximum v žebříčku ATP, ujal se 87. místa. Muchová vypadla z TOP 10

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Menšík dosáhl na nové maximum v žebříčku ATP, ujal se 87. místa. Muchová vypadla z TOP 10
Menšík se v žebříčku ATP posunul o 29 míst vzhůru.
Menšík se v žebříčku ATP posunul o 29 míst vzhůru.Profimedia
Jakub Menšík (18) se po premiérové finálové účasti na turnaji ATP 250 v Dauhá posunul do první stovky světového žebříčku. V pořadí ATP si kariérní maximum vylepšil o 29 míst a aktuálně mu patří 87. místo. Českou jedničkou je dál Jiří Lehečka (22) na 36. příčce, Tomáš Macháč (23) figuruje na 65. pozici.

Tři zástupce měl český tenis v první stovce mužského žebříčku naposledy v květnu 2017 zásluhou tria Tomáš Berdych, Jiří Veselý, Adam Pavlásek.

Mezi ženami je dál nejvýše postavenou českou tenistkou wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová na sedmém místě. Zraněná Karolína Muchová vypadla z první desítky a momentálně je na 11. příčce.

Ještě větší skok než Menšík předvedl Argentinec Mariano Navone. Na lépe hodnoceném turnaji kategorie ATP 500 v Riu de Janeiro došel z kvalifikace až do finále a posunul se o 53 míst na 60. příčku.

V čele žebříčků k žádný změnám nedošlo. Mužům dál kraluje Srb Novak Djokovič před Carlosem Alcarazem ze Španělska. Mezi ženami drží první místo Polka Iga Šwiateková před Arynou Sabalenkovou z Běloruska.