Tennis Tracker: Linda Fruhvirtová padla v kvalifikaci v San Diegu, Kolář prohrál počtvrté v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Linda Fruhvirtová padla v kvalifikaci v San Diegu, Kolář prohrál počtvrté v řadě

Linda Fruhvirtová prohrála v San Diegu ve finále kvalifikace se Savilleovou
Linda Fruhvirtová prohrála v San Diegu ve finále kvalifikace se SavilleovouProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 26. února?

21:51 – Slovenský tenista Alex Molčan ani na svém pátém letošním turnaji nezapíše vítězství v hlavní soutěži. Bývalý 38. a nyní až 135. hráč světa dál čeká na svou první výhru v hlavních losech na nejvyšším okruhu od srpna, jelikož v Santiagu po zvládnuté kvalifikaci podlehl 1:6, 6:7 Federicovi Coríovi.

21:19Hubert Hurkacz odjede i ze svého čtvrtého letošního turnaje minimálně s jednou výhrou. Nejlepší polský tenista začal v Dubaji tie-breakovým maratonem s Janem-Lennardem Struffem, v tom závěrečném odvrátil dva mečboly v řadě a zvítězil 7:6, 6:7, 7:6. O zopakování loňského čtvrtfinále se utká s Maximilianem Martererem, nebo Christopherem O'Connellem.

20:48Zdeněk Kolář zaznamenal svou už čtvrtou porážku v řadě, když v prvním kole na challengeru ve francouzském Lille nestačil dvakrát 3:6 na domácí nasazenou pětku Grégoireho Barréreho.

18:13Andrej Rubljov odstartoval obhajobu finálové účasti na pětistovce v Dubaji obratem proti Zhizhenovi Zhangovi, předloňský šampion porazil nejlepšího čínského tenistu 6:7, 6:2, 6:4. O postup do čtvrtfinále se nasazená dvojka utká s Lorenzem Musettim, či Arthurem Cazauxem.

16:08Tomáš Macháč zvládl na probíhající pětistovce v Dubaji víkendovou dvoukolovou kvalifikaci, ale v hlavní soutěži skončil hned na úvod. Rodák z Berouna nestačil 6:2, 3:6, 6:7 na nasazenou sedmičku Alexandera Bublika a stejně jako loni po úspěšné kvalifikaci prohrál v prvním kole v tie-breaku rozhodujícího setu. Kazach se ve druhém kole střetne s Tallonem Griekspoorem, či Abedallahem Shelbayhem. Více informací najdete v článku.

16:04 Andy Murray před týdnem prohrál maratonskou bitvu s Jakubem Menšíkem ve druhém kole v Dauhá, ovšem v Dubaji si spravil chuť vydřenou výhrou 4:6, 7:6, 6:3 nad trápícím se Denisem Shapovalovem a připsal si svůj teprve druhý skalp v letošní sezoně a celkově 500. výhru na betonech. O první vítěznou sérii od srpna bude trojnásobný grandslamový šampion a bývalý lídr žebříčku usilovat proti Gaëlovi Monfilsovi, nebo Ugovi Humbertovi.

12:48Markéta Vondroušová se díky šokujícímu triumfu ve Wimbledonu dostala do nominace na Laureus World Sports Awards. Aktuální česká tenisová jednička je nominována v kategorii Návrat roku. Více informací najdete v článku.

12:05Sebastian Korda skončil na posledním turnaji v Rotterdamu hned v prvním kole na raketě pozdějšího finalisty Alexe de Minaura, ovšem v Dubaji úvodní zápas zvládl. Američan s českými kořeny zahájil svůj debut na pětistovce na Blízkém východě drtivou výhrou 6:0, 6:2 nad Pavlem Kotovem. Ve druhém kole se střetne s Adrianem Mannarinem, nebo Boticem van de Zandschulpem.

08:36 – Jakub Menšík se po premiérové finálové účasti na turnaji ATP 250 v Dauhá posunul do první stovky světového žebříčku. V pořadí ATP si kariérní maximum vylepšil o 29 míst a aktuálně mu patří 87. místo. Českou jedničkou je dál 22letý Jiří Lehečka na 36. příčce, o rok starší Tomáš Macháč figuruje na 65. pozici.

08:30 – Mezi ženami je dál nejvýše postavenou českou tenistkou wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová na sedmém místě. Zraněná Karolína Muchová vypadla z první desítky a momentálně je na 11. místě.

06:54 – Linda Fruhvirtová pokračuje v letošním trápení a ani na sedmém turnaji v probíhající sezoně nevyhraje více než jeden zápas. Bývalá členka TOP 50 žebříčku a nyní až 122. hráčka světa prohrála ve finále kvalifikace v San Diegu 4:6, 1:6 s Darjou Savilleovou, ačkoli vedla 4:2.