Messiho nejistá budoucnost: Setrvá v Paříži, nebo ne? Přemýšlet začne až po Kataru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Messiho nejistá budoucnost: Setrvá v Paříži, nebo ne? Přemýšlet začne až po Kataru

Messiho nejistá budoucnost: Setrvá v Paříži, nebo ne? Přemýšlet začne až po Kataru
Messiho nejistá budoucnost: Setrvá v Paříži, nebo ne? Přemýšlet začne až po KataruProfimedia
Smlouva Lionela Messiho (35) s Paris Saint-Germain vyprší v červnu 2023 a slavný Argentinec se tak bude muset po blížícím se světovém šampionátu v Kataru rozhodnout o své budoucnosti, která se může odehrávat mimo francouzskou metropoli.

Messi začal sezonu ve stylu, který připomíná staré dobré časy, kdy Argentinec oblékal dres Blaugranas. Zatímco v klubu z Ile-de-France zažívá vydařené období, pomalu se blíží konec jeho kontraktu. Reprezentační kapitán musí najít odpověď na otázku, zda v Paříži smlouvu prodloužení nebo ne. A kam případně zamíří?

Bývalá hvězda Barcelony aktuálně výkonnostně splňuje očekávání. Navzdory nepříliš vyvedené první sezoně v dresu PSG má aktuálně na kontě pět gólů a sedm asistencí v 10 zápasech.

Dalším důležitým faktorem, který bude muset brát on sám i klub v úvahu, je jeho věk a s ním spojená budoucí výkonnost. Dokáže být i po pětatřicítce stále pravidelně nebezpečný? Vedení pařížského klubu i samotný Messi budou muset nevyhnutelně probrat i toto téma.

Do startu světového šampionátu 2022 v Kataru zbývá už jen měsíc a Messi moc dobře ví, že půjde pravděpodobně o jeho poslední mistrovství světa. Majitel sedmi Zlatých míčů sní, že na argentinský dres přibude třetí hvězda a nyní se na tento cíl plně soustředí. O klubové budoucnosti tak bude přemýšlet až po skončení turnaje v Kataru – jak bylo zmíněno smlouva v Paříži mu vyprší v červnu 2023.

Ve hře je údajně několik možných scénářů, prodloužení s francouzským mistrem je však stále nejisté. Do ideálních osobních i sportovních podmínek má dohoda stále daleko. "Od Messiho příchodu do PSG bych neřekl, že se mu daří špatně, ale nemá takový život jako v Barceloně," řekl Flashscore News zdroj blízký jeho okolí.

Messiho první sezona v Paříži byla z osobního hlediska komplikovaná. Argentinská "10" si musela zvykat na nový život v nové zemi: Od pařížského klimatu, přes cestu na tréninky až po vyzvedávání dětí ze školy. Zkrátka musel změnit vše, na co byl zvyklý, což bylo obtížné.

Vadila mu i některá rozhodnutí, která klub učinil během přestupového období. Zejména odchody jeho krajanů Ángela Di Maríi a Leandra Paredese, s nimiž dobře vycházel, ho příliš nepotěšily. Spíše naopak, zmiňované transfery napjaly jeho vztah s PSG. Připočteme-li velikost role, jakou v pařížském projektu zaujímá Kylian Mbappé, působí budoucnost malého argentinského génia u Eiffelovy věže na první pohled nepříliš pravděpodobná.

Právě z výše zmíněných důvodů je Messiho další spojení s Paříží podle informací Flashscore News nepravděpodobné. Hvězdný fotbalista, který v klubu z hlavního města setrvá až do konce smlouvy, se bude více zamýšlet nad svou budoucností až po mistrovství světa.

Lionel Messi o tom hovořil ve čtvrtek pro televizi Direct TV: "Bude záležet na tom, jak se budu cítit osobně a především fyzicky. Po tomto světovém šampionátu uvidíme, co se bude v mé kariéře dít."

Vyloučit se nedá ani návrat do Barcelony, protože vztahy mezi jeho otcem Jorgem Horaciem Messim a prezidentem katalánského klubu Joanem Laportou se po kontroverzním konci údajně zlepšily.

To vše se rozřeší až v roce 2023…