Události Ligue 1: PSG rozebralo Lille, padl rekordní počet červených karet

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Ligue 1: PSG rozebralo Lille, padl rekordní počet červených karet

Události Ligue 1: PSG rozebralo Lille, padl rekordní počet červených karet
Události Ligue 1: PSG rozebralo Lille, padl rekordní počet červených karetProfimedia
Hráči Lille se více jak týden připravovali na zápas 3. kola Ligue 1 proti PSG. Před zaplněným domácím stadionem chtěli svěřenci Paula Fonsecy (49) potvrdit dobré výkony z úvodu sezóny a favorizovaného soupeře zaskočit. Tyto plány jim vydržely přesně 8 vteřin. Pak se trefil Kylian Mbappé (23) a začala demolice.

PSG přejelo nebohé Lille způsobem, který bral dech. Střelecké statistiky zápasu jsou sice překvapivě vyrovnané, zatímco domácí ale většinou pálili z málo nebezpečných pozic, prakticky každé zakončení hostů bylo cítit gólem. Skvělé výkony předvedli krajní obránci Mendes a Hakimi, hlavní hrozba ale jako obvykle přicházela od trojice Messi, Neymar, Mbappé, která si dělala, co chtěla.

Především poslední dva jmenovaní přesvědčivě zchladili všechny spekulace o neshodách, které se objevily po minulém kole proti Montpellieru. Mbappé nasázel hattrick, Neymar mu přihrál na dva góly a jejich souhra fungovala bezchybně. Možná i proto, že PSG nekopalo penaltu.

Pokud budeme počítat i superpohárový zápas proti Nantes, odehrálo PSG letos čtyři utkání, ve kterých nasbíralo celkové skóre 21:3. Na jednu stranu je potřeba dodat, že kvalita soupeřů nebyla zrovna závratná: Montpellier či Clermont jsou celky z druhé poloviny tabulky a ani Lille nemá kádr na boj o nejvyšší příčky. Silnější týmy jako třeba Monaco, na které Les Parisiens narazí příští týden, by je měly prověřit více. Zároveň ale platí, že PSG aktuálně vypadá pro zbytek Ligue 1 skoro nehratelně.

Výsledky 3. kola Ligue 1

Zatímco Mauricio Pochettino během celého svého angažmá v Paříži nenasadil dvakrát za sebou stejnou jedenáctku, nový trenér Christophe Galtier si velmi rychle zvolil ideální sestavu a zatím nemá důvod do ní zasahovat. Systém 3-4-1-2 hráčům podle všeho skvěle sedí, letní posila Vitinha se během pár týdnů dokonale sehrála s Verrattim a zázračně zatím drží i zdraví Sergia Ramose, který nastoupil do všech utkání v základu. Až přijdou zranění a únava z dlouhé sezóny, možná se bezchybný stroj začne zadrhávat, zatím ale PSG působí silně, jako dlouho ne.

Asi nikdo by se v neděli večer nedivil, kdyby některý z hráčů Lille ztratil nervy a frustraci z výsledku by si kompenzoval tvrdým zákrokem. To se nestalo, domácí viděli od rozhodčího pouze dvě žluté a zápas dohráli v plném počtu. Utkání Lille vs PSG se tak stalo jedním z pouze čtyř zápasů 3. kola, kde nepadla ani jedna červená. Francouzští rozhodčí jich přes víkend rozdali celkem 11, což je nejvyšší číslo v rámci moderní ligové éry. Červená karta se v kapse sudího moc neohřála hlavně v zápase Montpellier vs Auxerre, kde šla do akce hned čtyřikrát.

Přitom se ale nedá říct, že by měla Ligue 1 za sebou víkend brutálních faulů. Ze zmiňovaných 11 červených jich hned 6 padlo bez předchozí žluté, při pohledu na jednotlivé zákroky se ale nedá ubránit dojmu, že by alespoň polovině z nich právě žlutá slušela více. Francouzští rozhodčí měli vždy sklony vylučovat za střety, které by v mnoha jiných soutěžích prošly a tento víkend se to sešlo až neuvěřitelně.

Hráč kola

Aspirovat na tento titul by mohl po výkonu proti Lille skoro každý hráč PSG, Neymar a jeho skoro až hokejová čísla 2 + 3 se ale nedají ignorovat. Brazilec vstoupil do nové sezóny ve formě, v jaké možná nebyl od příchodu z Barcelony v roce 2017. Těžko říct, jestli ho tak namotivovaly letní spekulace o tom, že ho PSG aktivně nabízí ostatním evropským velkoklubům, na hřišti je ale zatím radost jej sledovat. Po prvních třech kolech má na kontě už 5 gólů a 6 asistencí, což je více než polovina jeho bilance z celé loňské sezóny (13 + 6).

Statistiky zápasu Lille - PSG

Gól kola

Lorient nastoupil na hřišti rozjetého Toulouse v roli outsidera, už ve 2. minutě ale šel do překvapivého vedení. Záložník Armand Lauriente (23) zase jednou potvrdil, že střelba z dálky patří mezi jeho přednosti, a nádhernou bombu z přímého kopu opřel o břevno dolů za brankovou čáru. Domácí sice poté zápas otočili, Lorient ale v závěru srovnal z penalty a odvezl si cennou remízu 2:2. 

Statistiky zápasu Toulouse - Lorient