Mistr světa Pavard přestoupil z Bayernu do Interu. Nahradí ho Chalobah?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mistr světa Pavard přestoupil z Bayernu do Interu. Nahradí ho Chalobah?

Benjamin Pavard podepsal s Interem smlouvu do roku 2028.
Benjamin Pavard podepsal s Interem smlouvu do roku 2028.@Inter
Benjamin Pavard (27) rok před koncem smlouvy odchází z Bayernu Mnichov do Interu Milán. Úřadující německý šampion za francouzského obránce a mistra světa z roku 2018 vyinkasuje 30 milionů eur (722 milionů korun), další dva miliony může obdržet na základě bonusů. Pavard se Nerazzurri upsal do roku 2028.

"Chtěli bychom Benjaminu Pavardovi moc poděkovat za čtyři mimořádně úspěšné společné roky. Nejen v naší historické sezoně, v níž jsme získali šest titulů, byl velmi důležitou součástí týmu, zejména když ve finále mistrovství světa klubů vstřelil vítězný gól," rozloučil se s Pavardem generální ředitel Jan-Christian Dreesen.

"Respektujeme jeho touhu po nové výzvě, a proto jsme se dohodli na jeho přestupu do Interu Milán. Přejeme mu vše nejlepší a hodně úspěchů do budoucna v Serii A.

Pavard mnichovskému velkoklubu pomohl ke čtyřem mistrovským titulům, vítězství v Lize mistrů, triumfu na MS klubů a k několika dalším trofejím. Za Bayern odehrál 163 zápasů ve všech soutěžích s bilancí 12 branek a stejného počtu asistencí.

Bayern může do uzavření přestupového trhu ještě angažovat náhradu, spekuluje se o příchodu Trevoha Chalobaha z Chelsea, jehož ze společného působení velmi dobře zná trenér Thomas Tuchel. "V tuto chvíli bych nerad potvrzoval nebo vyvracel nějaká jména," řekl k možnému posílení Dreesen.

Další přestupy a spekulace