OKTAGON 43: Vémola – Kincl. Pokud prohraju, všechno ztratím, říká první Čech v UFC

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dřív kamarádi, teď nelítostní soci. Když s Kinclem prohraju, vše ztratím, říká Vémola

Karlos Vémola nehodlá dopustit, aby jej Kincl porazil.
Karlos Vémola nehodlá dopustit, aby jej Kincl porazil.Oktagon MMA
Sobotní Oktagon 43 v pražské O2 areně ukončí pětileté čekání na odvetný zápas mezi Karlosem "Terminátorem" Vémolou (37) a Patrikem "Inspektorem" Kinclem (33). První vzájemný souboj bývalých přátel ovládl v červnu 2018 Vémola, Kincl si však tehdy věřil stejně jako nyní. Držitel pásu ve střední váze se od té doby předvedl v devíti duelech. Prohrál pouze jednou, a to proti Robertu Soldičovi (28) v titulovém zápase polské KSW. Jednu slavnou porážku v Zápase století si za stejné období připsal i Terminátor, i jeho to stálo ambice na pás šampiona.

„Měl jsem problém s průduškami, on byl můj kamarád. Tři dny nato mě vyzval. Já bych to příteli neudělal a tebe jsem za jednoho považoval," vrátil se před nadcházejícím soubojem ke vzniku sváru Vémola. Kincl zase prohlásil, že se ho dotklo, s jakým despektem první Čech v UFC mluvil o tuzemských zápasnících. Za zradu považuje i to, že Terminátor věděl, co pro něj titul ve velterové váze znamená.

Osobní neshody dostali oba muži šanci vyřešit ve vzájemném zápase v červnu 2018. "Bylo to osobní, štvalo mě to i mimo tělocvičnu. Měl jsem technicky na to ho porazit," vzpomíná na okolnosti duelu Inspektor, který svému soupeři dlouho odolával, ale nakonec skončil na lopatkách. Při zápase přitom utrpěl zásah kolenem do hlavy, který ho dočasně oslepil na pravé oko. Následující kolo paradoxně Vémola zpětně označil za Kinclovo nejpovedenější.

Souboj však jejich spory neurovnal. Cesty obou MMA bojovníků se pak ale na čas rozdělily. Vémola v roce 2019 přestoupil do Oktagonu, kde chtěl porazit Attilu Végha a stát se šampionem. V Zápase století ovšem od slovenského bijce obdržel už po dvou minutách KO. Tímto způsobem prohrál vůbec poprvé v kariéře. Zároveň přišel o sérii 11 výher v řadě, kterou držel od roku 2015.

Pás si vezmu zpátky

Pás šampiona pak Terminátor získal ve střední váze. Nedostal nicméně šanci ho obhájit, jelikož nesplnil váhový limit. Při další šanci na jeho opětovný zisk byl zraněný. Po návratu se ovšem z výhry radoval znovu – tentokrát v kategorii do 93 kilogramů. A protože triumfem podmiňoval svou svatbu, čtyři dny nato se oženil. V pozápasové řeči kromě toho uvedl, že si dojde pro titul, který drží Kincl.

Inspektor totiž po epizodě v polské organizaci KSW také vstoupil do Oktagonu, kde v roce 2022 porazil Samuela Krištofiče na body a získal titul ve střední váze. Ještě sladší pro něj byla jeho obhajoba, při níž knockoutoval Alexe Lohorého – soupeře, se kterým si Vémola poradil až na body. „Nechci si tuhle výhru kazit tou osobou,“ opřel se po výhře do svého bývalého kamaráda Kincl.

Na tuto pobídku však jeho sok sedící v publiku reagoval skokem do klece a nebral si servítky. „Já ti gratuluju, ale užij si ten pás do konce roku, protože já si ho vezmu zpátky,“ odkázal se Vémola na vzájemný duel plánovaný na 30. 12. loňského roku v O2 areně. Ten se nakonec neuskutečnil kvůli dalšímu Terminátorovu zranění. Atmosféra ale houstla dál a oba zápasníci se tak v kleci setkají v rámci Oktagonu 43 v sobotu večer.

Toho člověka nemám rád

„Už jsem to pustil z hlavy, pak se ta cesta ale zase otevřela. A já jsem tím opět začal žít, propadl jsem tomu,“ řekl Kincl k zápasu, kvůli kterému vynechal i štědře dotovaný turnaj GameChanger. Navíc se na něj připravoval i s Jackem "Jokerem" Hermanssonem, který Vémolovi uštědřil jednu z nejtěžších porážek kariéry, a navíc mu zlomil ruku. Nic nepodceňuje ani extravagantní český zápasník, který trénoval čtyřfázově a cvičně se utkal například s Norbertem "Magicem" Növényim, jenž bojuje podobně jako Kincl.

"Toho člověka nemám rád. Pro něj bude nejhorší, když se dostane do nějaké páky, kterou budu držet. Já vím, že to neplácne – a já ho nepustím. Musí doufat, že ho trefím v postoji nebo že usne při škrcení,“ očekává nelítostný souboj Inspektor. Terminátor na druhé straně prohlásil, že jediný způsob, jakým může dokázat, že se od prvního triumfu někam posunul, je, že svého protivníka ukončí. "Ztratím všechno, co chci, pokud mě porazí. To nedopustím,“ nechal se navíc slyšet Vémola.

Vyhrocený souboj s názvem Vémola vs. Kincl 2 bude vyvrcholením celé sobotní akce. Před nimi se v O2 areně utkají Matěj Daněk s Endritem Brajshorim, Giovanni Melillo s Markem Mazuchem nebo Robert Bryczek s Leem Chadwickem.

Kompletní program Oktagonu 43