Kuzník se chystá na Oktagon 43: MMA je moje milenka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MMA je moje milenka. Kuzník se chystá na Oktagon 43, soupeřem bude Legierski

Matěj Kuzník se chystá na velký zápas.
Matěj Kuzník se chystá na velký zápas.instagram.com/matej_kuznik/
Matěj Kuzník, sedmadvacetiletý zápasník původem z Ostravy, se připravuje na jednu z největších výzev své kariéry. V rámci Oktagonu 43 se tuto sobotu postaví bývalému šampionovi Mateuszi Legierskému (26) z Polska. Před dvanácti lety, když mu bylo patnáct, objevil Matěj svou vášeň pro MMA. Tehdy byl tento bojový sport v Česku málo známý, za to teď ho čeká zaplněná O2 arena.

"Měl jsem jako kluk průšvihy, problémy ve škole. Pak jsem jednou hrál hru UFC na PlayStationu a hned jsem si řekl, že to je něco pro mě. Byla to láska na první pohled. Teď už je tenhle sport spoustu let takovou mojí milenkou a pořád ho dělám s vášní," vysvětluje s úsměvem Kuzník.

Matěj Kuzník se připravuje na Oktagon.
Livesport

Blíží se den zápasu a Kuzník se pečlivě připravuje, aby měl proti polskému favoritovi Legierskému šanci uspět. Jeho motivací však není jen vidina vítězství. "Pro mě je výhra už to, že můžu zápasit v O2 areně na takhle významném galavečeru. Na to budu vzpomínat, až budu starý děda. A když ten zápas zvládnu se ctí a dám do něj svoje maximum, budu každopádně spokojený," prohlásil.

Kompletní video rozhovor najdete na YouTube kanálu Livesportu

Do velkého zápasu zbývá pár dní. Většinu času tráví Kuzník v gymu, ale kvůli psychické regeneraci je pro něj důležitý třeba i pobyt v přírodě. "Od gymu to mám do lesa tři minuty, takže jsem tam každý den. Dám si kafe, projdu se a absolutně zrelaxuju. Vrcholové MMA je z obrovské míry o hlavě, takže je nutnost dbát i o svou psychiku."

Zápas Matěje Kuzníka s Mateuszem Legierskim bude Livesport mapovat přímo v O2 areně a připraví další videoreportáž.