Oberhausen vyhlíží bitvu o Vémolu. Bylo by mi ctí se s ním utkat, říká Slovák Langer

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oberhausen vyhlíží bitvu o Vémolu. Bylo by mi ctí se s ním utkat, říká Slovák Langer

Langer (vpravo) je v Oktagonu od samého začátku.
Langer (vpravo) je v Oktagonu od samého začátku.Oktagon MMA
Organizace Oktagon MMA uspořádá 17. června v německém Oberhausenu turnaj s pořadovým číslem 44. Hlavním tahákem bude souboj o prozatímní titul mistra polotěžké váhy mezi Slovákem Pavolem Langerem (30) a Němcem Alexanderem Poppeckem (30). Souboj těchto bojovníků nabídne vítězi prestiž mistrovského pásu, ale i možnost změřit síly s hvězdným Karlosem Vémolou (37).

Němec Poppeck v minulosti koketoval s angažmá v prestižní UFC, ale do programu Dana White Contender series se nedostal. O talentu jedné z nejvýraznějších tváří německé scény MMA však svědčí i to, že ho porazil současný šampion UFC ve welterové váze Jamahal Hill.

Langer je zajímavý případ. IT specialista a absolvent Technické univerzity v Košicích je spíše introvert, který se v Oktagonu pohybuje od samého začátku, mohli jste ho vidět bojovat hned na prvním oficiálním turnaji této organizace. Vítězstvím nad Rafaelem Xavierem v Mnichově si vysloužil titul a před velkým zápasem odpověděl na několik otázek pro slovenskou redakci Livesport Zpráv.

Langer po vítězství nad Xavierem.
Langer po vítězství nad Xavierem.Oktagon MMA

Ve vašem souboji s Poppeckem je Němec větším favoritem. Nicméně i na základě duelu s Xavierem lze říci, že role outsidera vám sedí. Je to tak?

"Šance jsou jedna věc, ale nemyslím si, že by mezi našimi výkony a schopnostmi měl být tak velký rozdíl. A ano, role outsidera mi opravdu vyhovuje."

Poppeck využívá sílu, zejména tvrdé kopy. Zvolíte spíše defenzivní taktiku, kdy si ho nepustíte k tělu, nebo se pokusíte přenést zápas na zem, kde máte více zkušeností?

"Taktiku máme nastavenou, uvidíme v zápase, jak některé věci fungují. Máme připraveno několik plánů pro více způsobů, jak se může zápas vyvíjet, takže strategii budeme přizpůsobovat podle vývoje zápasu."

Holohlavý Slovák je vystudovaný IT specialista.
Holohlavý Slovák je vystudovaný IT specialista.Oktagon MMA

Němec bude mít výhodu domácího prostředí, což může bojovníkovi zamotat hlavu. Vy jste zase známý svým stoickým klidem. Jak se podle vás tyto faktory projeví v zápase?

"Uvidíme 17. června. Je to zkušený soupeř a nemyslím si, že se nechá strhnout davem. Ale vždycky bude záležet na samotném zápase a na nastavení daném ten večer. Vždycky jsou tam nějaké emoce."

Odměnou za vítězství bude kromě prozatímního titulu i případná odveta s Karlosem Vémolou, který však v měření sil s Kinclem utrpěl těžkou porážku. Je podle vás zranitelný?

"Neviděl bych to jako těžkou porážku. Prohrál jasně na body po pěti kolech, snažil se hrát svou hru, ale Patrik ho do ní nepustil. Spíš bych řekl, že Kincl byl dobře připravený. A vzhledem k tomu, že ohlásil i své rozlučkové zápasy a konec kariéry, bral bych jako velkou čest, kdybych se mohl probojovat až k zápasu s ním a být jedním z jeho posledních soupeřů. Ale tím se příliš nezabývám, spíše se soustředím na nadcházející zápas."

Nechal jste se slyšet, že Poppeck pro vás představuje životní příležitost. Jak probíhala příprava na tak důležité měření sil?

"Velmi intenzivní. Měli jsme vše naplánované a plán jsme plnili v každém bodě. Myslím, že jsem se zase posunul o krok dopředu a naučil se pár nových věcí. Největší radost mi udělali lidé kolem mě, to mě motivovalo nejvíc. Chtěl bych poděkovat svým trenérům a sparingpartnerům Martinu Božíkovi, Vlado Szabo, Mišo Bodnárovi, Marku Ondovi, Adamu Nagyovi, na závěr se ke mně přidali Gabriel Tysz a Jozef Takáč."

Když pomineme Poppecka a Vémolu, je někdo, s kým bys rád změřil síly v kleci?

"Na žádný další zápas nemyslím, neplánuji tři kroky dopředu. Veškerou koncentraci vkládám do nadcházejícího duelu."