Oktagon má nového šampiona těžké váhy. V Německu padl divácký rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Oktagon má nového šampiona těžké váhy. V Německu padl divácký rekord
Kolínská Lanxess Arena praskala ve švech.
Kolínská Lanxess Arena praskala ve švech.Oktagon MMA
Nástupcem Martina Budaye (32) na trůnu těžké váhy organizace Oktagon MMA se stal Hatef Moeil (37). Německý bojovník s íránskými kořeny zvítězil navzdory vážnému zranění oka. Turnaj s pořadovým číslem 49 v německém Kolíně nad Rýnem nabídl celkem 10 zápasů, kterým přihlíželo rekordních takřka 19 tisíc diváků.

Oktagon expanduje za své hranice a my si musíme zvykat na stále méně českých a slovenských bojovníků. V Kolíně nad Rýnem jsme mohli sledovat pouze tři. V úvodním "volném prelims" střetnutí zazářil Slovák Lukáš Eliáš, který v 1. kole knokautoval domácího Finna Griessmanna. Zástupce Spartakus Fight Gym dosud bojoval na akcích Underground a Fabriq a letos zahájil svou profesionální kariéru.

Romanu Paulusovi se již tolik nedařilo. Jeho měření sil s Arijanem Topallajem trvalo pouhých sto sekund. Albánec reprezentující Německo Slováka od úvodních okamžiků velmi dobře okopával a po chvíli na pletivě a přesunu na zem se mu podařilo aplikovat submisi anakonda choke a získat další triumf v 1. kole. Paulus si naopak připsal první prohru před limitem.

Galavečer nabídl také staredown mezi Karlosem Vémolou s "Pirátem" Krištofičem, kteří se utkají na konci roku v pražské O2 areně. "Doufám, že jednou budu ještě zápasit v Německu. Až se vypořádám s Pirátem, přijde na řadu muž, který si říká Terminátor. Jmenuje se Stephan Pütz. Já jsem jediný Terminátor v Oktagonu. Než odejdu do důchodu, možná bychom měli uskutečnit tento zápas. Byl by největší v německé historii," škádlil Vémola domácí fanoušky a hala ho odměnila bučením.

České fanoušky zajímal souboj Andreje Kalašnika s domácím Niklasem Stolzem, který do oktagonu nastoupil po neúspěšném působení v UFC, kde zaznamenal tři porážky. Bojovníka z brněnského Jetsaam Gym čekal pod křídly žlutočerné organizace desátý zápas a také snaha udržet se v elitní desítce Welterové váhy nebo se posunout směrem k první pětce.

Tréninkový partner Jiřího Procházky dominoval tři a půl minuty úvodního kola. Stolze se bránil takedownem, musel se zvedat ze země a vyhýbat se úderům Kalašnika, ale pak přišla jeho chvíle – tvrdými ranami otřásl soupeřem, který ztratil rovnováhu a padl k pletivu. Němec pokračoval v akci, oba se na chvíli ocitli v klinči a Stolze poslal otřeseného soupeře k zemi další trojicí úderů. Zápas tak skončil knockoutem v 1. kole.

V hlavním přípravném zápase večera triumfoval Leandro "Apollo" Silva na body nad dalším domácím bojovníkem Christianem Eckerlinem. Tentokrát Brazilec podal soustředěný výkon, který byl nad síly jeho soupeře. Přestože i Eckerlin měl své světlé okamžiky, o vítězi nebylo pochyb. Silva po zápase prozradil, že měl před utkáním velké problémy s kolenem, do zápasu nakonec nastoupil, protože nechtěl zklamat fanoušky.

Hlavním tahákem byl zápas o titul v těžké váze, který od odchodu Martina Budaye do UFC neměl svého majitele. Na cenný kov si brousil zuby německý bojovník Hatef Moeil, který však musel porazit Bulhara Lazara Todeva, jenž si titul vybojoval výhrou nad Adamem Palaszem.

Moeil nakonec zvítězil na body, přestože měl obličej zalitý krví a jeho levé oko potřebovalo akutní lékařské ošetření, které si pravděpodobně vyžádá i pauzu. Todev po zápase zpochybnil verdikt rozhodčích a novému šampionovi nabídl odvetu.

Česko-slovenská organizace překonala v téměř vyprodané Lanxess Areně v Kolíně nad Rýnem (kolem 19 tisíc diváků) německý návštěvnický rekord, který UFC drží od roku 2009 (necelých 13 tisíc).