Monako ve šlágru Ligue 1 narušilo tažení Marseille, 1:1 hrály i Lens s Troyes

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Monako ve šlágru Ligue 1 narušilo tažení Marseille, 1:1 hrály i Lens s Troyes

Aktualizováno
Monako ve šlágru Ligue 1 narušilo tažení Marseille, 1:1 hrály i Lens s Troyes
Monako ve šlágru Ligue 1 narušilo tažení Marseille, 1:1 hrály i Lens s TroyesAFP
Lens ve 20. kole Ligue 1 remizovalo na hřišti Troyes remizovalo 1:1, pro domácí se jednalo už o sedmý nerozhodný výsledek z posledních osmi představení před vlastními fanoušky. V souboji s druhým celkem tabulky měli dokonce blíže k vítězství, když se z premiérové branky mezi francouzskou elitou radoval Yasser Larouci. Ale v 88. minutě dal výsledku konečnou podobu Adrien Thomasson. I večerní sobotní šlágr mezi třetím Marseille a čtvrtým Monakem skončil 1:1, Olympique tak sice neprohrál, avšak přišel o sérii osmi soutěžních výher v řadě.

Troyes – Lens 1:1

Hráči Lens se prezentovali výkonem hodným klubu nacházejícího se na předních příčkách francouzské nejvyšší soutěže. Svého soupeře příliš nepouštěli do hry a vytvářeli si i střelecké příležitosti. K jejich proměňování jim však scházelo dostatečné množství přesnosti ve finální fázi ofenzivního snažení, a v prvních 45 minutách se tak z branky neradovali.

Statistiky zápasu Troyes – Lens
Statistiky zápasu Troyes – LensOpta by Stats Perform

Na rozdíl od prvního dějství patřil začátek druhého poločasu Troyes. V 50. minutě se v levé polovině vápna soupeře uvolnil Larouci, který po přihrávce Xaviera Chavalerina z úhlu přesně zamířil po zemi k pravé tyči a zajistil domácím vedení.

Před utkáním favorizované Lens se nehodlalo s takovým výsledkem smířit, vytvářelo si další šance a bylo až k nevíře, že se jim ze žádné z nich nedařilo vytěžit branku. V 88. minutě se nakonec hosté dočkali. Domácí brankář vyrazil po závaru v pokutovém území míč jen ke střídajícímu Thomassonovi, jehož pohotové zakončení znamenalo vyrovnání.

Marseille – Monako 1:1

První střelu zápasu si na své konto připsal Eliesse Ben Seghir. Mladíkovi nalil míč proti noze Wissam Ben Yedder, jeho zakončení si ale na zemi našel Rubén Blanco. Domácí brankář ale přece jen musel lovit míč ze sítě. Svého přemožitele našel v 17. minutě překvapivě mezi svými spoluhráči. Do vedení totiž Monako poslal Jordan Veretout, který nešťastně přizvedl centr z přímého kopu a nedal Rubenu Blancovi sebemenší šanci.

O 10 minut později zavelel k rychlému protiútoku Krépin Diatta a málem přidal druhý gól do domácí sítě. Proti jeho pěkně umístěné střele k levé tyči ale byly konečky prstů gólmana Blanca. Možná největší šanci měl na kopačce Ben Yedder, ani ten však nedokázal španělského brankáře z bezprostřední blízkosti propálit.

Statistiky zápasu Marseille – Monako
Statistiky zápasu Marseille – MonakoOpta by Stats Perform

Fotbalisté v bílých dresech vkročili do druhého poločasu tou správnou nohou a hned ve 47. minutě se radovali z vyrovnávací branky. O tu se první pokoušel Nuno Tavares, který ale nastřelil pouze tyč a až z dorážky si na sebe vyrovnání vzal Alexis Sánchez. To Monako vyšlo z kabin jako vyměněné a ještě v 70. minutě jim statistici nezaznamenali v rámci druhého dějství ani jedno střelecké zakončení.

Zaslouženou vedoucí branku mohla Marseille přidat v 73. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal k hlavičce Leonardo Balerdi. Argentinec ale dokázal míč nasměrovat pouze do břevna. Dvě minuty před koncem se o senzaci mohl postarat Dimitri Payet, jeho střela z voleje ale rozvlnila pouze boční síť.

Aktuální tabulka Ligue 1
Aktuální tabulka Ligue 1Livesport