Mönchengladbach zaskočil Dortmund, pod výhru 4:2 se výrazně podepsal Hofmann

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mönchengladbach zaskočil Dortmund, pod výhru 4:2 se výrazně podepsal Hofmann

Mönchengladbach zaskočil Dortmund, pod výhru 4:2 se výrazně podepsal Hofmann
Mönchengladbach zaskočil Dortmund, pod výhru 4:2 se výrazně podepsal HofmannAFP
Mönchengladbach se v 15. kole Bundesligy ideálním způsobem rozloučil s podzimní částí sezony, když na svém hřišti porazil Dortmund 4:2. Za úspěchem stála především skvostná první půle, během které domácí hned třikrát skórovali. V duelu proháněl obranu hostů zejména Jonas Hofmann (30), jenž vstřelil úvodní branku a na další dvě přihrál.

Ve 4. minutě si naběhl do mezery v hostující defenzivě Hofmann a svou střelu z první umístil přesně k levé tyči dortmundské branky. Následně převzalo iniciativu BVB a začalo na hřišti dominovat, což vyvrcholilo v 19. minutě. Jude Bellingham našel fantastickým pasem za obranu Juliana Brandta, jenž se s míčem výborně otočil a zakončením zblízka srovnal.

Hříbata se ovšem inkasovaným gólem nenechala vyvést z míry a během první půlhodiny sama ještě dvakrát skórovala. Nejprve se prosadil hlavou po přímém kopu nikým nehlídaný Ramy Bensebaini, na kterého ve 30. minutě navázal chladnokrevně zakončeným únikem Marcus Thuram, jenž poslal Borussia Park do naprosté euforie. Nadšení domácího stadionu však ještě stačil pět minut před pauzou mírně zkrotit přesnou hlavičkou po rohovém kopu Nico Schlotterbeck.

Utkání Mönchengladbach - Dortmund 4:2

Gólová show pokračovala jen několik desítek sekund po změně stran. Za vápnem přebral přihrávku Kouadio Koné a ranou, kterou ještě schoval mezi nohy Matse Hummelse, vrátil svému celku dvoubrankový náskok. Takřka po hodině hry mohl pátý zásah svého týmu přidat výborně hrající Thuram, v těsné blízkosti ho však vykryl Gregor Kobel. V 69. minutě se ze své druhé trefy v zápase málem radoval Hofmann, kvůli předcházejícímu faulu mu ji ovšem rozhodčí po konzultaci s videem neuznal. Ve zbytku duelu se i přes snahu hostů skóre již neměnilo.

Mönchengladbach tak uspěl v ostře sledovaném derby a s podzimní částí sezony se rozloučil vítězně. Do akce se vrátí 22. ledna domácím duelem s Leverkusenem. Dortmund příště vyzve Augsburg.

Livesport hráč utkání: Jonas Hofmann (Mönchengladbach)

Postavení týmů v tabulce.
Postavení týmů v tabulce.Flashscore