Naděje na zlepšení? Salač vyrazí do závěrečné Velké ceny Valencie z osmého místa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Naděje na zlepšení? Salač vyrazí do závěrečné Velké ceny Valencie z osmého místa

Filip Salač má ještě naději na elitní desítku v celkovém pořadí šampionátu.
Filip Salač má ještě naději na elitní desítku v celkovém pořadí šampionátu.Instagram / @filipsalac12
Ze třetí řady odstartuje Filip Salač (21) do závěrečného závodu mistrovství světa silničních motocyklů. V kvalifikaci na Velkou cenu Valencie kategorie Moto2 dnes obsadil osmé místo. Na nejrychlejší čas Španěla Árona Caneta ztratil půl sekundy.

V královské třídě MotoGP nevyužil Ital Francesco Bagnaia první šanci na obhajobu titulu. Oslavy mu vítězstvím ve sprintu překazil jeho pronásledovatel Španěl Jorge Martín, který krátký závod ovládl podeváté v sezoně. Bagnaia dojel pátý a v průběžném pořadí se jeho náskok snížil na 14 bodů. O mistrovi tak rozhodne až nedělní závod, v něž italskému jezdci k obhajobě stačí páté místo.

V trénincích se Salačovi i kvůli technickým potížím nedařilo, v kvalifikaci si však vedl o poznání lépe. V první části byl nejlepší, nakonec si zajistil osmé místo na startu. Před posledním závodem sezony je Salač v Moto2 jedenáctý.

Letos vybojoval devět umístění v první desítce a byl druhý ve Francii, jenže závěr sezony má slabší. Kvůli problémům s motorem neodstartoval do předchozí Velké ceny Kataru a z posledních pěti závodů získal jen dva body za 14. místo v Malajsii. Před závěrečným podnikem šampionát vypadl z první desítky průběžného pořadí a za desátým Celestinem Viettim zaostává o šest bodů.

Ve Valencii se Salač rozloučí s italskou stájí Gresini, v příští sezoně bude jezdit za belgický tým Marc VDS.