Salač si dojel v San Marinu pro deváté místo, pozici lídra si upevnil vítězstvím Acosta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salač si dojel v San Marinu pro deváté místo, pozici lídra si upevnil vítězstvím Acosta
Filip Salač si dojel v San Marinu pro deváté místo.
Filip Salač si dojel v San Marinu pro deváté místo.Profimedia
Český jezdec Filip Salač (21) obsadil ve Velké ceně San Marina v kategorii Moto2 deváté místo. Vyhrál Španěl Pedro Acosta a upevnil si vedení v průběžném pořadí mistrovství světa.

V závodě královské třídy MotoGP potvrdil v Misanu nadvládu Jorge Martín. Španělský jezdec navázal na triumf z kvalifikaci i sprintu, ve kterém za ním stejně jako v neděli dojeli Italové Marco Bezzecchi a zraněný lídr šampionátu Francesco Bagnaia.

Salač dobře odstartoval a z desáté pozice se rychle posunul až na šesté místo, na kterém se držel zhruba dvě třetiny závodu. Poté začal zpomalovat a propadl se na konečnou devátou příčku.

Acosta si pro páté vítězství v sezoně dojel před Italem Celestinem Viettim a krajanem Alonsem Lópezem. Salač na deváté příčce na španělského jezdce ztratil 20,5 sekundy.

"Byl to dobrý závod, ale pak mě začala trápit pravá ruka. Ale pořád to byla zábava, i když jsem na konci měl problémy s vibracemi předku. Jsem spokojený, protože jsme zpátky v první desítce, kam patříme," uvedl Salač na webu stáje.

V nejlepší desítce se Salač v dosavadních dvanácti závodech v ročníku umístil poosmé. Maximem českého jezdce stáje Gresini v sezoně i kariéře je druhá příčka z květnové Velké ceny v Le Mans.

V průběžném pořadí patří Salačovi s 91 body sedmé místo. Acosta má na první příčce 211 bodů a před druhým Tonym Arbolinem z Itálie, jenž byl v neděli čtvrtý, má náskok 34 bodů.

Martín si dojel pro druhé vítězství v sezoně po Velké ceně Německa, kde rovněž vedle hlavního závodu ovládl i sprint. V neděli vyhrál s náskokem 1,3 sekundy před Bezzecchim a na druhé příčce průběžného pořadí snížil ztrátu na Bagnaiu na 45 bodů.

Bagnaia vybojoval třetí místo poté, co mu před týdnem v Barceloně po pádu přejel nohu Jihoafričan Brad Binder. "Nebylo to vůbec snadné, už od poloviny závodu jsem byl totálně zničený," řekl Bagnaia.

Závod Moto3 vyhrál David Alonso před Jaume Masiou ze Španělska a Denizem Öncüm z Turecka. Kolumbijský jezdec zvítězil podruhé za sebou a potřetí z posledních čtyř Velkých cen.

V průběžném pořadí seriálu je Alonso šestý. Stále vede Daniel Holgado, který v neděli skončil na 16. místě a nebodoval. Španělský lídr má v čele náskok čtyř bodů před Ajumem Sasakim z Japonska.

Závod královské třídy MotoGP odstartuje ve 14 hodin.

Moto2: Velká cena San Marina