Souček dal gól Tottenhamu a West Ham remizoval. Haaland roztrhal rekordy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Souček dal gól Tottenhamu a West Ham remizoval. Haaland roztrhal rekordy
Aktualizováno
Tomáš Souček proti Tottenhamu právě srovnal na 1:1, další gól už v zápase 5. kola nepadl.
Tomáš Souček proti Tottenhamu právě srovnal na 1:1, další gól už v zápase 5. kola nepadl.Profimedia
Tomáš Souček (27) svým prvním ligovým gólem v sezoně zařídil West Hamu remízu s Tottenhamem, když střelou k tyči zužitkoval přihrávkou Michaila Antonia (32). Manchester doma znemožnil nováčka z Nottinghamu 6:0, hattrickem se na tom podílel Erling Haaland (22) a překonal hned dva rekordy Premier League. V dalších zápasech vloženého 5. kola Arsenal porazil Aston Villu a tabulce vévodí bez ztráty bodu. Liverpool dal Newcastlu rozhodující gól v poslední minutě nastavení.

V londýnském derby se vedení ujali ještě v první půli po vlastním gólu Thila Kehrera hosté, Kladiváři však dokázali po změně stran díky Součkovi v probíhající sezoně vyrovnat.  Reprezentační kapitán se trefil v 55. minutě, když zužitkoval šikovnou práci Antonia v pokutovém území.

Rychle si zpracoval míč a prudkou střelou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci. Za nerozhodného stavu se hra přelévala ze strany na stranu a do šancí se dostávaly oba celky. Tečovaná střela Declana Rice ale mířila těsně mimo branku a pokus Harryho Kanea zastavil spolehlivým zákrokem Lukasz Fabiaňski. Souček i Vladimír Coufale odehráli celé utkání.

Statistiky zápasu West Ham – Tottenham

Arsenal pokračuje ve snovém vstupu do Premier League, ve středu si připsal výhru 2:1 nad Aston Villou a nadále tak zůstává v soutěži stoprocentní. Na první branku domácích z dílny Gabriela Jesuse sice hosté v 74. minutě odpověděli, na přesný zásah jeho jmenovce Martinelliho už ale svěřenci Stevena Gerrarda reagovat nedokázali a v lize prohráli potřetí v řadě.

Statistiky zápasu Arsenal – Aston Villa

Manchester City potvrdil roli favorita a na vlastním stadionu dominantním způsobem porazil Nottingham Forest 6:0. Hlavní hvězdou večera se opět stal Haaland, který se postaral hned o tři trefy svého týmu. Norský uragán tak stanovil hned dva nové rekordy Premier League: V srpnu jako první hráč v historii anglické nejvyšší soutěže vstřelil devět branek a překonal Micka Quinna a Sergia Agüera s osmi góly. Zároveň mu k tomu stačilo jen prvních pět utkání, což se nikomu před ním nepovedlo.

Statistiky zápasu Mancehster City – Nottingham

Bournemouthu na domácím hřišti remizoval s dominantním soupeřem z Wolverhamptonu 0:0. Po celý zápas tahal za kratší konec, přesto však dokázal díky spořádané obraně a bezchybnému výkonu brazilského gólmana Neta vybojovat první bod po sérii tří porážek v řadě.

Statistiky zápasu Bournemouth – Wolves

Liverpool byl velmi blízko již třetí ligové remíze, nakonec však dokázal zdolat Newcastle 2:1. Domácí sice po první půli prohrávali po gólu čerstvé posily Strak Alexandera Isaka, mohutným náporem po změně stran však zvrátili utkání na svou stranu. Hrdinou Anfieldu se stal díky vítězné brance z osmé nastavené minuty Fabio Carvalho.

Statistiky zápasu Liverpool – Newcastle