Nadal na Turnaji mistrů neuhrál znovu ani set, nad jeho síly byl Auger-Aliassime

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal na Turnaji mistrů neuhrál znovu ani set, nad jeho síly byl Auger-Aliassime

Aktualizováno
Nadal na Turnaji mistrů neuhrál znovu ani set, nad jeho síly byl Auger-Aliassime
Nadal na Turnaji mistrů neuhrál znovu ani set, nad jeho síly byl Auger-AliassimeProfimedia
Rafael Nadal (36) nedokázal uhrát set ani ve svém druhém zápase na letošním Turnaji mistrů v Turíně. Nejvýše nasazený po Taylorovi Fritzovi jasně nestačil ani na Félixe Augera-Aliassima (22), s Kanaďanem prohrál 3:6, 4:6 a má už jen velmi malou šanci projít do vyřazovacích bojů. V posledním utkání se střetne s Casperem Ruudem, který večer nastoupí proti Fritzovi.

Nadal – Auger-Aliassime 0:2

Nadal se v lednu vrátil po zranění a nečekaně dominoval. Rekordman v počtu grandslamových trofejí dokonce zvládl úvodních 20 utkání, vyhrál Australian Open a French Open a první grandslamovou porážku okusil až na US Open. Ve druhé půlce sezony ovšem neustále laboruje se zdravím a po odstoupení ve Wimbledonu odehrál pouhých osm zápasů s bilancí 3:5.

V hale dokonce v tomto roce nezvládl ani jeden ze tří duelů, v Paříži byl nad jeho síly hned Tommy Paul a na probíhajícím Turnaji mistrů v Turíně, po němž se může stát světovou jedničkou, jasně prohrál s oběma debutanty Taylorem Fritzem i Augerem-Aliassimem. Jedenáctý útok na premiérovou trofej ze závěrečného vrcholu sezony mu tak vůbec nevychází.

Španěl byl v úterý lepší jen v úvodu utkání, ani jednu ze čtyř brejkbolových šancí však nevyužil, v osmém gamu trestuhodně zahodil náskok 40:0 na vlastním podání a téměř hodinový set ztratil. Další velké zaváhání na servisu předvedl ve třetí hře následujícího dějství, tentokrát ze stavu 40:15. Později se sice dostal k jedinému dalšímu brejkbolu, ale Auger-Aliassime jej s přehledem zlikvidoval a náskok už si pohlídal.

"Rafa měl v prvním i druhém setu spoustu šancí, ale když jsem potřeboval, hrál jsem svůj nejlepší tenis. To bylo strašně důležité. Zůstal jsem soustředěný až do konce, protože když se Rafa dostane na koně, jen tak z něj nesleze," řekl v pozápasovém rozhovoru na kurtu Auger-Aliassime, jenž odvrátil všech pět brejkbolů.

Nadal už má jen velmi malou šanci projít do víkendových vyřazovacích bojů a večer potřebuje, aby jeho úvodní přemožitel Taylor Fritz nepovolil jediný set Casperovi Ruudovi. V opačném případě totiž bývalý lídr žebříčku končí ve skupině a ztratí možnost sezonu zakončit v čele pořadí.

Auger-Aliassime ve svém prvním zápase v Turíně překvapivě nestačil na Ruuda, nicméně proti nezvykle chybujícímu Nadalovi skvělou halovou formu potvrdil a na synovce svého kouče na třetí pokus našel recept. Kanaďan vylepšil svou bilanci na halových betonech na 26:5, v těchto podmínkách získal všechny čtyři trofeje a odehrál všech pět letošních finále.